Prima   -  Presa   -  Noutăți - Activitățile curente ale ADR-urilor, discutate la o ședință cu ministrul Lilia Dabija

Activitățile curente ale ADR-urilor, discutate la o ședință cu ministrul Lilia Dabija

   
14.03.2023   1565 Accesări  

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, i-a invitat la dialog pe reprezentanții celor patru Agenții de Dezvoltare Regională din țară, dar și pe responsabili din cadrul Oficiului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. 

Aceștia au prezentat profilul specific fiecărei regiuni, progresele înregistrate în anul 2022 și prioritățile pentru anul curent, precum și stadiul de implementare al proiectelor de dezvoltare regională, provocările întâmpinate și propunerile de soluționare a acestora.

În cadrul discuției, Lilia Dabija a transmis un mesaj de apreciere și susținere pentru activitățile desfășurate și pentru proiectele regionale de impact implementate de ADR-uri. „Consolidarea dialogului cu instituțiile din subordinea MIDR, inclusiv cu Agențiile de Dezvoltare Regională, este unul dintre obiectivele importante pe care mi le-am setat atunci când am venit la minister. Cred că discuțiile deschise și transparente contribuie direct la fortificarea relației cu echipele care muncesc zi de zi la implementarea și monitorizarea proiectelor pentru cetățeni.”, a declarat ministrul Lilia Dabija.

Totodată, ministrul a trecut în revistă activitățile prevăzute în Planul anual de implementare a Programul Operaționale Regionale, proiectele de dezvoltare regionale incluse în planul de activitate pentru anul 2023, cât și modalitățile de valorificare a surselor financiare alocate în Planul anual de finanțare 2023.

Printre prioritățile la care se va lucra în comun cu ADR-urile anul acesta, au fost menționate definitivarea concursului de proiecte pentru dezvoltare urbană și revitalizarea zonelor urbane degradate; identificarea noilor surse de finanțare și atragere a investițiilor pentru proiecte; colaborare eficientă cu administrațiile publice locale, Consiliile regionale pentru Dezvoltare etc.