Prima   -  Presa   -  Noutăți - Au fost demarate lucrările în cadrul proiectului "Asigurarea bunei funcționalități a stației de epurare prin extinderea rețelelor de canalizare și regionalizarea serviciului - orașul Căușeni"

Au fost demarate lucrările în cadrul proiectului "Asigurarea bunei funcționalități a stației de epurare prin extinderea rețelelor de canalizare și regionalizarea serviciului - orașul Căușeni"

   
14.12.2022   183 Accesări  

Fiecare proiect de dezvoltare regională, implementat de ADR Sud, reprezintă un pas spre schimbarea în bine a Regiunii de Dezvoltare Sud. Astfel, peste 7650 de locuitori ai orașului Căușeni vor căpăta acces îmbunătățit la sistemul de canalizare nou-construit, cu o lungime de 19,3 km, ca urmare a implementării proiectului "Asigurarea bunei funcționalități a stației de epurare prin extinderea rețelelor de canalizare și regionalizarea serviciului - orașul Căușeni", în cadrul căruia, recent, au fost demarate lucrările de construcție.

Investiția, în valoare totală de 62,3 mln. de lei, a fost posibilă cu sprijinul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, din sursele financiare ale căruia au fost alocate 53,1 mln. lei pentru realizarea acestui proiect important de infrastructură regională.

De asemenea, administrația publică locală din cadrul Primăriei orașului Căușeni a sprijinit realizarea acestui obiectiv, anunțându-și participarea la îmbunătățirea infrastructurii de canalizare în urbe cu o contribuție financiară în mărime de 9,2 mln. de lei.

Proiectul care vizează "Asigurarea bunei funcționalități a stației de epurare prin extinderea rețelelor de canalizare și regionalizarea serviciului - orașul Căușeni" se regăsește în Documentul Unic de Program 2022-2024 , în lista proiectelor prioritare de dezvoltare regională, care urmează a fi finanțate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în următorii ani. Pentru anul 2022, conform Planului anual de finanțare, CNCDR a aprobat alocarea unui buget de circa 6 mln. lei pentru proiectul dat.

 Infrastructura modernă este vitală pentru creşterea competitivității și dezvoltării durabile  a Regiunii de Dezvoltare Sud și creșterea calității vieții cetățenilor. Tocmai de aceea Agenția de Dezvoltare Regională Sud monitorizează, în permanență, executarea lucrărilor în cadrul proiectelor de dezvoltare regională implementate în Regiunea de Dezvoltare Sud.

"Proiectele de infrastructură constituie o prioritate atât la nivel de țară, cât și la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud. Și, în momentul de față, cred eu, avem cea mai mare responsabilitate pentru acest domeniu. Îmbunătățirea infrastructuriii de utilități ar veni să asigure condiții de trai și de muncă mai bune pentru cetățenii din Regiunea Sud. Or, acest deziderat este unul comun pentru toți actorii implicați în procesul de dezvoltare regională și locală", menționează Ion Pînzari, Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.