Prima   -  Presa   -  Noutăți - ADR Sud a convocat o ședință de lucru în cadrul proiectului de extindere a sistemului de canalizare în orașul Cimișlia

ADR Sud a convocat o ședință de lucru în cadrul proiectului de extindere a sistemului de canalizare în orașul Cimișlia

   
26.10.2022   491 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud a convocat, astăzi, în ședință de lucru beneficiarul proiectului de infrastructură "Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia", aflat în derulare - Primăria orașului Cimișlia, proiectantul, părțile implicate și antreprenorul care, actualmente, execută lucrări de construcție pe șantier. Factorii de decizie s-au întrunit pentru a discuta evoluția și progresul înregistrat în cadrul proiectului, inclusiv provocările și soluțiile tehnice care se impun pentru depășirea acestora.

În cadrul acestui proiect, până la acest moment, au fost construiți aproximativ 5.0 km de rețea de canalizare (inclusiv 150 de cămine de vizitare), ceea ce reprezintă circa 30 la sută din valoarea totală a lucrărilor contractate. În total, conform documentației de proiect, este prevăzută executarea lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare orășenești existente cu 20,1 km, construcția unei stații de pompare a apelor uzate, conectarea a peste 200 de gospodării individuale și a 277 de agenți economici la servicii de epurare a apelor uzate. Totodată, ca urmare a extinderii  rețelei de canalizare, se preconizează o creștere a numărului de consumatori.

Proiectul "Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia" are o valoare totală de 36,7 mil lei, dintre care 32,7 mil lei sunt alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar 4 mil lei reprezintă contribuția autorității locale.

Investiția are drept obiectiv creșterea confortului urban și a atractivității orașului Cimișlia pentru cetățeni și investitori prin extinderea sistemului  de canalizare în conformitate cu standardele naționale.

Ca urmare a investiției realizate, peste 5000 de locuitori ai orașului Cimișlia și 277 de întreprinderi, instituții publice și agenți economici vor fi conectați la o rețea modernă de canalizare și vor căpăta acces durabil la servicii și utilități publice de calitate.

Precizăm că proiectul care vizează „Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia" a fost inclus în Documentul Unic de Program 2022-2024 pe lista proiectelor prioritare. Ulterior, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și Locale (CNCDRL) a aprobat alocarea a 4,57 mln. lei  pentru lucrările ce urmează a fi efectuate, pe parcursul anului 2022, în cadrul proiectului nominalizat.