Prima   -  Presa   -  Noutăți - Cu sprijinul UE, regiunea Cahul beneficiază de servicii moderne de colectare și transportare a deșeurilor menajere

Cu sprijinul UE, regiunea Cahul beneficiază de servicii moderne de colectare și transportare a deșeurilor menajere

   
20.01.2022   571 Accesări  

5.500 de gospodării din Cahul și zonele sale învecinate beneficiază de servicii moderne de colectare și transportare a deșeurilor menajere. Acest lucru a devenit posibil grație unei autospeciale, în valoare de 64 de mii de euro, oferită de UE prin programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie".

Noua autospecială asigură un grad sporit de compactare a deșeurilor și are condiții mari pentru securitatea și confortul operatorilor.

Stela Badin, viceprimar al mun. Cahul, spune că pentru Primăria Cahul este o prioritare conlucrarea cu primăriile din regiune. „Ne dorim ca acest serviciu să ajungă la ușile tuturor cetățenilor", spune Stela Badin.

Iurie Arnaut, directorul Gospodăriei Comunal Locative Cahul, spune că în afară de Cahul, servicii de colectare a deșeurilor menajere sunt acordate în localitățile Crihana Veche, Roșu, Focșa și Cotihana. „Oferim, în total, servicii pentru 5.500 de gospodării, iar acoperirea în mun. Cahul este de 85%", a spus Arnaut.

UE a oferit în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie" o autospecială similară și regiunii Ungheni.