Prima   -  Presa   -  Noutăți - Agenția de Investiții a lansat etapa a 2-a a campaniei #NeamPornit de promovare a obiectivelor turistice locale

Agenția de Investiții a lansat etapa a 2-a a campaniei #NeamPornit de promovare a obiectivelor turistice locale

   
16.07.2021   884 Accesări  

Directoarea ADR Sud, Dna Olga GORBAN, a participat ieri, 15 iulie, în cadrul evenimentului de lansare a etapei a 2-a a campaniei #NeamPornit 2021, organizat de Agenția de Investiții. Campania își propune să promoveze obiectivele turistice mai puțin cunoscute și să încurajeze cetățenii să călătorească în ținutul natal.

În cadrul evenimenului, Agenția de Investiții a venit cu un șir de inițiative care să ofere continuitate promovării și explorării destinațiilor turistice cu experiențele inedite pe care le poate oferi țara noastră, atât în rândul locuitorilor acesteia, dar și în afara ei. 

Cu această ocazie a fost prezentat brand book-ul pentru sectorul turistic, conceput în special pentru reprezentanții mediului asociativ în vederea promovării Republicii Moldova drept destinație turistică pe extern, ca rezultat al campaniei dezvoltate de Agenție “Moldova: A place to find yourself”.  Acesta prezintă elementele structurale ale brandului de țară – Pomul Vieții, regulile de utilizare corectă a Brandului turistic precum și exemple de utilizare ale acestuia.

De asemenea, a fost prezentată și broșura turistică care promovează istoria, cultura, gastronomia Moldovei, dar și experiențele pe care aceasta le poate oferi turiștilor. Broșura include și o hartă informativă care cuprinde atracțiile turistice din țară, precum lăcașuri de cult, muzee, parcuri și rezervații, vinării, dar și alte locuri de vizitat.

În același timp, au fost anunțate două rute turistice noi care vor conecta Republica Moldova la circuitul turistic internațional. Este vorba despre Ruta transfrontalieră România – Republica Moldova a  Bisericilor de Lemn și în proces de elaborare -Ruta Meșteșugarilor.

Ruta Bisericilor de Lemn este o rută cultural-turistică în care au fost incluse șapte biserici de lemn din Republica Moldova, alături de alte 183 de lăcașe de cult de peste Prut. Astfel, turiștii străini, dar și cei de acasă sunt invitați la o călătorie plină de descoperiri culturale, care au ca scop valorificarea patrimoniului istoric comun. Ruta va dura două zile, timp în care turiștii vor parcurge 635 de kilometri de la prima până la ultima destinație.

Cea de-a doua, Ruta Meșteșugarilor va oferi posibilitate turiștilor de a cunoaște îndeaproape, dar și de a deprinde meșteșugurile tradiționale ale țării noastre. Pentru crearea rutei au fost identificați meșteșugarii care au ofertă turistică și au fost organizate ședințe de instruire pentru a-i pregăti pe aceștia să-și primească vizitatorii. De asemenea, a fost elaborat ghidul de identitate al Rutei Meșteșugarilor.

Echipa Agenției de Investiții a lansat și un dance challenge. Mișcările sunt însoțite de melodia lui Pasha Parfeni „Lăutar”, care a fost oaspete la acest eveniment. Artistul și-a exprimat susținerea pentru campania #NeamPornit și a îndemnat toți concetățenii să călătorească prin țara lor natală și să descopere ce le poate oferi.  Prin acest challenge Agenția de Investiții îndeamnă pe toți cei care vor să promoveze locurile frumoase și care merită vizitate din localitățile lor, să repete mișcările de dans din video pe care îl pot găsi pe paginile și canalul de youtube #NeamPornit și Agenția de Investiții/Invest Moldova.

„#NeamPornit să dansăm în cel mai frumos loc din localitatea ta” este îndemnul lansat de echipa Agenției de Investiție.

Prin intermediul campaniei ”Ne-am pornit vaccinați”, Agenția de Investiții îi îndeamnă pe oameni să călătorească în siguranță, imunizându-se. Campania își propune să promoveze obiectivele turistice mai puțin cunoscute din Republica Moldova. Nu în ultimul rând, inițiatorii campaniei vor să contribuie la procesul de vaccinare a populației.

În acest context, Olga GORBAN, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, menționează: "Există foarte multe posibilități pentru a promova turismul, inclusiv pentru Regiunea de Dezvoltare Sud. Acestea, din păcate, nu sunt însă pe deplin evalorificate. Avem în zona noastră foarte mulți dansatori, meșteri populari. În acest sens, ADR Sud implementează, actualmente, un proiect transfrontalier, prin care își propune să dezvolte meșteșugurile împreună cu România și astfel să îmbunătățească potențialul turistic al zonei transfrontaliere din regiunea de sud cu o nouă activitate economică legată de meșteșugurile tradiționale."