Prima   -  Presa   -  Noutăți - Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Europei

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Europei

   
09.05.2020   1026 Accesări  

Astăzi, în țara noastră este marcată Ziua Europei, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la adoptarea declarației lui Robert Schuman, care a constituit piatra de temelie a Uniunii Europene. 

Ziua Europei este o sărbătoare a păcii și unității în Europa, dedicată istoriei unui continent care a dăruit un model de cultură și de civilizație, de solidaritate, de dialog și de colaborare pentru binele comun.

Pentru Agenția de Dezvoltare Sud , această zi constituie un prilej de promovare a valorilor comunitare și proiectelor investiționale implementate de ADR Sud cu suportul partenerilor europeni.

Noi, echipa ADR Sud, fiind actori în realizarea proiectelor Uniunii Europene, suntem mândri de oportunitatea pe care o avem de a contribui, împreună cu partenerii nostri europeni, la sporirea calității vieții cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud.

Realizarea proiectelor cu susținerea Uniunii Europene contribuie la sporirea calității vieții cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud, la modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea accesului populației la apă potabilă de calitate, la un mediu mai protejat și mai sigur, inclusiv la o educație modernă, de calitate, oferindu-le, totodată, siguranță energetică și perspective de dezvoltare pentru un viitor mai bun.

Fie ca această zi să rămână în istoria continentului o zi în care să trăim sentimentul deplin al vieţii în libertate, înţelegere între naţiuni şi respect reciproc, iar obiectivul nostru de a ne alătura marii familii europene să devină realitate cât mai curând.

Felicitări cu ocazia Zilei Europei, stimați parteneri!

Cu deosebit respect,

Maria Culeșov,

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud