Prima   -  Presa   -  Noutăți - Pe 28 martie 2020, stingem lumina ACASĂ și aducem astfel un omagiu Pământului!

Pe 28 martie 2020, stingem lumina ACASĂ și aducem astfel un omagiu Pământului!

   
25.03.2020   1512 Accesări  

Stinge lumina de Ora Pământului, sâmbătă, 28 martie 2020, de la ora 20:30 până la 21:30, pentru a arăta că îți dorești să trăim în armonie cu natura. Avem nevoie urgent de o climă stabilă. Să ne unim forțele pentru a opri degradarea naturii! Protejăm natura, deoarece este aliatul nostru împotriva crizei climatice și este vitală pentru supraviețuirea, bunăstarea și fericirea noastră. 

ALĂTURĂ-TE MILIOANELOR DE OAMENI DIN JURUL LUMII CARE ÎȘI FAC VOCEA AUZITĂ, PENTRU PLANETĂ!

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, cetățeni din întreaga lume, instituții și companii, aduc omagiu pământului, sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – "Ora Pământului".

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și ADR Sud Vă informează că, în contextul, stării de urgență, instituite pe teritoriul Republicii Moldova, din cauza situației epidemiologice din țară, precum și pentru a nu admite apariția riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, în acest an, nu vor fi organizate evenimente publice consacrate acțiunii de mediu "Ora Pământului".

În context, MADRM și ADR Sud Vă îndeamnă și Vă încurajează ca pe 28 martie, să stingeți lumina și să opriți aparatele electrocasnice neesențiale timp de o oră, în orice timp al zilei de sâmbătă, în mod voluntar, în semn de grijă față de mediul înconjurător. De asemenea, Vă îndemnăm să economisiți energia electrică pe parcursul întregului an și să contribuiți personal, prin diferite acțiuni, la diminuarea sau atenuarea impactului schimbărilor climatice. 

Pentru prima dată Ora Pământului а avut loc în 2007 la Sydney, Australia. Atunci, 2 milioane de persoane au deconectat concomitent luminile și aparatele electrice în semn de susținere а acțiunilor împotriva încălzirii globale și a schimbărilor climatice.

Republica Moldova s-a alăturat acestui eveniment începând cu anul 2008.