Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ce vei găsi la cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova” 2020

Ce vei găsi la cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova” 2020

   
27.01.2020   1027 Accesări  

În perioada 29 ianuarie - 02 februarie 2020, pe teritoriul CIE "Moldexpo" (Chișinău, str. Ghioceilor 1), Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, organizează cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova" 2020, cu genericul Acasă! Autentic! Autohton!

Evenimentul de deschidere a expoziției va avea loc la data de 29 ianuarie 2020, ora 11.00, în Pavilionul nr. 2, al CIE "Moldexpo"și va întruni oficiali din țară și de peste hotare.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea, la ediția curentă sunt înscrise 19 standuri colective și anume ale: UTA Găgăuzia și alte 18 consilii raionale. În toate cele 3 pavilioane și în zona deschisă de pe teritoriul centrului expozițional, vom putea vedea produsele și serviciile a peste 460 de antreprenori autohtoni.

Participanții sunt din diferite ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari şi alte domenii.

Expoziția multiramurală este structurată în baza conținutului tematic.

Spațiul expozițional constituie peste 3300 m.p. Suprafaţa expoziţională interioară: 3000 m.p. Zona de expoziţie deschisă: 300 mp.

Expoziţia va fi amplasată sectorial și în dependență de profilul de activitate, în pavilionul central, pavilioanele 2 și 3, după cum urmează:

  • Pavilionul Central - întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, standuri colective ale consiliilor raionale;
  • Pavilionul Nr.2 - întreprinderi industriale, producători de mobilă;
  • Pavilionul Nr.3 - companii prestatoare de servicii, instituții de învățământ, organizații non-guvernamentale, dar și meșteșugari;
  • Zona expozițională deschisă - corturi pentru comerț cu produse apicole, agricole, catering, etc.

Ediția curentă a expoziției "Fabricat în Moldova" va include un stand colectiv reprezentat de antreprenori din România și Republica Bașkortostan, Federația Rusă. Reprezentanții companiilor române și ruse își vor expune produsele și serviciile în pavilionul 3, împreună cu alte companii din Republica Moldova.

De asemenea, la această ediție, în premieră, vom avea o amplasare specială a produselor eco. Dorim prin acest lucru să informăm consumatorii din țară că în Republica Moldova există produse eco și acestea sunt fabricate de moldovenii noștri.

În cadrul expoziției se va desfășura un vast program de afaceri care va include forumuri, seminare și prezentări de instituții. În cadrul programului de afaceri s-au înscris 8 instituții (Serviciul Fiscal de Stat, ODIMM, CNAS, ANSA, Serviciul Vamal, ANOFM etc) care vor organiza pe parcursul zilelor de expoziție seminare, mese rotunde, ședințe etc.

Expoziția va putea fi vizitată în intervalul orelor 10.00-17.00.

Pe data de 30 ianuarie, la Tekwill, se va desfășura Forumul Internațional de Afaceri "Moldova 2020 - formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri". La eveniment se preconizează participarea a peste 200 întreprinderi, atât din Republica Moldova, cât și din străinătate, reprezentând diverse sectoare precum: agricultură, industria agro-alimentară, tehnologii informaţionale şi comunicaţii, textile, sectorul construcţiilor, energie regenerabilă, sectorul automotiv, industriile creative, etc.

Forumul se va finaliza cu o sesiune de întrevederi bilaterale de afaceri, menite să dezvolte relaţiile comerciale şi parteneriatele internaţionale.

Forumul reunește companii (producători, cumpărători și furnizori) din zece țări. La moment s-au înregistrat reprezentanți ai companiilor și organizațiilor de susținere a business-ului din România, Belgia, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Federația Rusă, Turcia, Israel, Georgia.

Anul acesta Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) va acoperi următoarele cheltuieli ale participantului: 100 % din costul taxei de înregistrare la expoziție; 50 % din costul arendei spațiului expozițional contractat, dar nu mai mult de 4 000 de lei.

Expoziția națională "Fabricat în Moldova" 2020 este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova,  în parteneriat cu Agenția de Investiții și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Mulțumim partenerilor media: TV8; Madein.md; AGRO TV Moldova; Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"; TeleRadio Moldova; Ziarul de Gardă; MyBusiness.md; Radio Sputnik Moldova- partener media internațional.

Notă: "Fabricat în Moldova" este evenimentul de augur cu care debutează programul fiecărui an expozițional în Republica Moldova. Scopul principal al expoziției este de a susține producătorii autohtoni, promova produsele competitive pe piața internă și externă, atrage investiții, intensifica dialogul public-privat.

semn contacte (1)Programul de afaceri 20 ianuarie- 02 februarie 2020