Prima   -  Presa   -  Noutăți - IMPORTANT! Noua componență a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud se va întruni joi, 23 ianuarie, în ședință

IMPORTANT! Noua componență a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud se va întruni joi, 23 ianuarie, în ședință

   
21.01.2020   261 Accesări  

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud anunță despre organizarea ședinței de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud.

Prima ședință a noii componențe a CRD Sud va avea loc joi, 23 ianuarie, începând cu ora 14.00, în incinta Consiliului Raional Cimișlia, care se află pe adresa or. Cimișlia, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 12, etaj.II, Sala mare.

La ședința CRD Sud sunt așteptați reprezentanți ai MADRM, noii membri ai CRD Sud, specialiști din cadrul ADR Sud și mass-media.

În cadrul ședinței vor fi aleși președintele și vicepreședintele CRD Sud, precum și reprezentantul sectorului privat în cadrul Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR).

Noii membri ai Consiliului vor lua act de rolul CRD Sud în realizarea obiectivelor politicii naţionale şi regionale în dezvoltarea regională, precum și de atribuțiile și activitatea curentă a ADR Sud, instituție ce realizează obiectivele regionale şi naționale de dezvoltare regională în nordul Republicii Moldova. Totodată, membrii CRD Sud vor audia Raportul de implementare a Strategiei de Dezvoltare Regională (SDR) Sud și activității ADR Sud în anul 2019.

Vedeți atașată mai jos agenda ședinței și Regulamentul-cadru de funcționare a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud.

Agenda_CRD_Sud__23_01_2020_

Regulamentul_CRD

La eveniment sunt invitați jurnaliștii interesați de subiectul dezvoltării regionale. Date de contact pentru informații suplimentare: tel. (241) 2-62-86; e-mail: adrsud@gmail.com

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud (CRD Sud) este structura regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud (denumită în continuare regiunea), formate din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Cahul, Cantemir și Taraclia. CRD Sud este alcătuit din președinții raioanelor componente și cîte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion al regiunii. Membrii CRD Sud își exercită atribuțiile cu titlu gratuit.