Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, participă la Expoziţia internaţională Green Week 2020

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, participă la Expoziţia internaţională Green Week 2020

   
16.01.2020   855 Accesări  

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, participă, în perioada 16-19 ianuarie, la Forumul global pentru alimentație și agricultură, ce se desfășoară la Berlin, Germania, și reunește reprezentanţi ai guvernelor din peste cincizeci de țări. Forumul are loc în cadrul Expoziţiei Internaționale Green Week 2020/

Miniștrii vor discuta despre modul în care comerțul cu produse alimentare și mărfuri agricole, inclusiv serviciile pentru agricultură pot contribui la realizarea securității alimentare, îmbunătățirea nutriției, sănătății umane, modului de trai, veniturilor fermierilor și promovarea unui sistem alimentar durabil pentru conservarea planetei.

Potrivit Ecaterinei Staci-Grigorean, șefă a Serviciului de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, agenda evenimentului prevede mai multe întruniri, inclusiv bilaterale. De asemenea, în cadrul vizitel sale la Berlin, ministrul Ion Perju va participa la o conferinţă a miniştrilor de profil şi va semna mai multe acorduri de colaborare.

Experți internaționali din toate domeniile agriculturii, silviculturii, horticulturii și pescuitului comercial, specialiști în politică și management agrar, reprezentanți ai industriei alimentare, angrosiști, importatori agricoli, precum și circa 2000 de expozanți cu peste o sută de mii de produse din întreaga lume se reunesc în aceste zile, la Berlin, la expoziția internațională unică de alimente, agricultură și horticultură International Green Week 2020 (săptămâna verde).

Totodată, programul ediţiei din acest an a expoziţiei include mai multe secțiuni tematice: lemn și produse din lemn; produse ecologice; resurse regenerabile; mâncare internațională, evenimente agricole; inovații; industrie agricolă; flori; animale, precum și divertisment pentru mediul rural. Producători din întreaga lume consideră această expoziție drept o piață importantă pentru vânzări și testare, precum și o oportunitate de promovare și consolidare a imaginii de afaceri.

Prima ediție a expoziției Săptămâna Verde (la acel moment încă nu internațională) a avut loc în februarie 1926, când un angajat al Biroului de Turism din Berlin a avut ideea de a combina tradiționala întâlnire de iarnă a Societății Agricole Germane cu o expoziție agricolă ca vitrină secundară pentru participanții la târg. După anii 90 ai secolului trecut, evenimentul s-a dezvoltat semnificativ și în cadrul lui sunt organizate spectacole speciale pe teme precum Brânza Germană, iar din 2005 şi un program tehnic de peste 250 de prelegeri, seminare și simpozioane. Este singura expoziție internațională de acest fel din industria alimentară, agricolă și horticolă.