Prima   -  Presa   -  Noutăți - Producătorii și exportatorii din Republica Moldova, interesați de piața românească de fructe

Producătorii și exportatorii din Republica Moldova, interesați de piața românească de fructe

   
21.11.2019   388 Accesări  

Un grup de producători de fructe din Moldova, membri ai Asociației Moldova Fruct, participă astăzi la Forumul RO Fruit and Vegetables Show, organizat la București, pentru a afla ultimele noutăți și tendințe în sectorul fructelor din România. Participarea antreprenorilor moldoveni este susținută de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova, în contextul eforturilor din ultimii patru ani de a asista producătorii să devină competitivi pe noi piețe de desfacere.

Forumul RO Fruit and Vegetables Show a reunit actori importanți din industria fructelor și legumelor cum sunt rețelele comerciale și  HoReCa, producători, importatori, distribuitori și furnizori de soluții și servicii. Astfel, producătorii moldoveni participă la o conferință în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai actuale tendințe de pe piața românească, dar și vor discuta și negocia cu potențiali parteneri români în cadrul unor întâlniri individuale B2B.

Potrivit lui Adrian Cojocaru, director departament marketing în cadrul Moldova Fruct, de câțiva ani România este pe locul 2 în topul piețelor de export pentru fructele moldovenești. „Relațiile comerciale sunt în ascensiune, iar mesajul cu care am venit la acest eveniment este că suntem extrem de interesași de a menține acest trend. Piața României este una foarte dinamică, consumatorii devin tot mai educați și mai conștienți, iar producătorii moldoveni trebuie să facă față schimbărilor", spune Adrian Cojocaru. 

Actualmente, Republica Moldova este unul dintre cei mai mari exportatori de fructe pe piața românească. Până la 1 noiembrie 2019, România a importat peste 13 mii tone de struguri, 12 mii tone de prune și 3 mii tone de mere din Moldova, fiind în creștere comparativ cu anii precedenți.

Notă: Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct întrunește peste 180 de membri. Este cea mai reprezentativă asociație, care își orientează activitatea spre dezvoltarea sectorului horticol din Republica Moldova și promovarea intereselor membrilor săi.

Pentru informații suplimentare contactați:

 Iurie Fală, Director executiv, APEF „Moldova Fruct"

Tel.: (0)69366424,

E-mail: ifala@moldovafruct.md

 

Inga Burlacu, Specialist comunicare, Proiectul USAID/APM

Tel.: (0)60 140 604    

E-mail: iburlacu@moldovaagro.com