Prima   -  Presa   -  Noutăți - Noi discuții despre calitatea lucrărilor de construcție a Parcului industrial Cahul

Noi discuții despre calitatea lucrărilor de construcție a Parcului industrial Cahul

   
21.08.2019   990 Accesări  

Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Sud, au participat marți , 20 august 2019, la o vizită de monitorizare cu ședință de lucru la Cahul în cadrul proiectului „Dezvoltarea durabilă a parcului industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională".

La ședință, Agenția a întrunit toate părțile implicate, care au analizat măsurile necesare de a fi întreprinse pentru realizarea cu succes a lucrărilor preconizate. Astfel, s-a discutat despre necesitatea identificării, de către beneficiarul proiectului, a altei cariere de pămînt pentru lucrările de sistematizare pe verticală și s-a pus în sarcina beneficiarului de a solicita proiectantului identificarea soluțiilor de depășire a neconcordanțelor apărute în procesul de execuție dintre documentația de proiect și situația din teren. 

Totodată, specialiștii agenției au solicitat de la Consiliul Raional Cahul asigurarea contribuției în valoare de 135.774,80 lei, necesară pentru finalizarea lucrărilor de gazificare și de la compania de construcții „Coloana mecanizată de construcții" S.R.L., ce activează în calitate de antreprenor  general, să prezinte în termenii stabiliți graficul actualizat de execuție a lucrărilor de construcție preconizate pentru perioada anului 2019 în valoarea sumei alocate.

Reamintim că proiectul „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională", implementat de ADR Sud, este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Valoarea acestuia este de 20 de milioane 861.690 de lei, dintre care 20 de milioane de lei constituie alocații din FNDR și 861.690 lei reprezintă contribuția Consiliului Raional Cahul. Pe anul curent, pentru derularea lucrărilor în cadrul proiectului dat, din FNDR au fost alocați 3 mln. lei.

Crearea Parcului industrial Cahul va avea un impact direct asupra dezvoltării economice şi a creşterii nivelului de industrializare a sudului ţării. Se prevede atragerea investiţiilor directe în regiune de aproape 103 milioane de lei şi crearea a cel puţin 440 de locuri noi de muncă spre sfârşitul celui de al cincilea an de activitate a parcului.