Prima   -  Presa   -  Noutăți - Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni anunță despre organizarea Campaniei Naționale DAR – Dialog Agricol Regional

Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni anunță despre organizarea Campaniei Naționale DAR – Dialog Agricol Regional

   
16.07.2019   924 Accesări  

Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni - AOAMP, în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, organizează Campania Națională DAR – Dialog Agricol Regional, în cadrul proiectului "Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova".

În perioada 23 iulie – 9 august 2019, în cadrul a 11 activități regionale, vor fi abordate provocările și oportunitățile sectorului agroalimentar din Republica Moldova, cu prezentarea experienței și expertizei României în dezvoltarea sectorului și mediului antreprenorial agricol.

Activitățile planificate au ca scop facilitarea transferului de know how și creare de conexiuni pentru parteneriate publice private, precum și în rândul antreprenorilor agricoli, din cele 2 state vecine, pentru valorificarea oportunităților de investiții în agricultură.

Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni Vă adresează invitația de a participa în cadrul evenimentelor regionale în cadrul Campaniei DAR - Dialog Agricol Regional. Realitățile sectoriale agricole specifice pot fi aduse în dialogul public - privat - asociativ doar cu încurajarea și susținerea antreprenorilor agricoli, și participarea autorităților și instituțiilor publice precum și a partenerilor naționali și externi.

Primul eveniment de lansare a campaniei DAR va avea loc în data de 23 iulie 2019, la Cahul, în incinta Consliului Raional Cahul, sala etajul II, începând cu ora 9:00.

Alte două evenimente vor fi desfășurate, respectiv: în data de 24 iulie 2019 - la Cimișlia, în incinta Consiliului Raional Cimișlia, sala mare, etaj II, începând cu ora 9.00; în data de 25 iulie 2019 - la Căușeni, în incinta Consiliului Raional Căușeni.

În cadrul dialogului regional vor fi abordate provocările și oportunitățile sectorului agroalimentar din Republica Moldova și România. Activitatea planificată are ca scop facilitarea transferului de know how și creare de conexiuni pentru parteneriate în rândul antreprenorilor agricoli din cele 2 state vecine, pentru valorificarea oportunităților de investiții în agricultură, cât și identificarea potențialelor proiecte de colaborare.

Sunt invitați toți antreprenorii agricoli, primarii și persoanele interesate din raioanele Cahul, Vulcănești, Cantemir, Taraclia, Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Ștefan Vodă, Căușeni.

Persoanele interesate sunt invitate să se înregistreze pe pagina https://aoamp.com/dar/

Mai jos puteți vedea agenda evenimentului.

Agenda_DAR_Dialog_Agricol_Regional