Prima   -  Presa   -  Noutăți - Comitetul Director Local al proiectului "„Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Constantin Spătaru" din orașul Leova” a bifat rezultatele obținute pe parcursul trimestrului II al anului 2019

Comitetul Director Local al proiectului "„Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Constantin Spătaru" din orașul Leova” a bifat rezultatele obținute pe parcursul trimestrului II al anului 2019

   
13.07.2019   380 Accesări  

Membrii Comitetului Director Local (CDL) al proiectului  „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Constantin Spătaru" din orașul Leova" s-au întrunit, vineri, 12 iulie a.c., în ședință, pentru a face un bilanț al activităților realizate în prima jumătate a anului 2019 și a trasa sarcini de viitor pentru atingerea rezultatelor și obiectivelor propuse în cadrul proiectului dat.

La ședință au participat Dietrih Hahn, Șeful Unității de Implementare a Proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL/GIZ) , Maria Culeșov, director ADR Sud, Victor Bufteac, consultant național GIZ în domeniul managementului proprietății publice și prestării serviciilor publice, Lilia Hâncu, consultant GIZ, Viorica Cuțitaru, specialist ADR Sud, Andrei Tocaru, consultant local GIZ, reprezentanți ai administrației publice locale și societății civile, ai serviciilor desconcentrate, membri ai echipei manageriale și ai Comitetului de părinți ai liceului nominalizat ș.a.

În cadrul ședinței, organizate de ADR Sud în colaborare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), membrii CDL au audiat raportul de progres al proiectului pentru trimestrul II al anului 2019. Totodată, acestora le-a fost prezentat proiectul tehnic de execuție elaborat în FAZA a III-a de compania "ARHIDEEA GRUP" SRL.

Natalia Cernea, managerul local al proiectului, a prezentat principalele activitați desfășurate în decursul lunilor aprilie-iunie 2019 și a bifat progresul înregistrat în procesul de implementare a proiectului dat. Responsabila a menționat provocările și lecțiile învățate pe parcurs, totodată referindu-se la obiectivele și activitățile trasate pentru semestrul III al anului 2019.

În context, membrii CDL EE Leova au discutat și aprobat Planul de acțiuni pentru trimestrul III al anului curent, care prevede verificarea și aprobarea proiectului tehnic, anunțarea și desfășurarea achizițiilor publice pentru contractarea lucrărilor de construcție.

Menționăm că măsurile de eficiență energetică, care vor fi implementate cu suportul Uniunii Europene în cadrul proiectului sus-menționat, urmează să asigure condiții optime pentru activitatea profesională a personalului și studiile elevilor LT „Constantin Spătaru" din orașul Leova. Totodată, consumul anual normat de energie în instituția eficientizată energetic va fi redus cu 1000 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 -cu 380 tone.

Iar scopul Comitetului Director Local este să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului, precum și mai multă responsabilitate părților implicate la nivel local.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Constantin Spătaru" din orașul Leova" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.