Prima   -  Presa   -  Noutăți - Competiția Globală de Idei de Afaceri Verzi – ClimateLaunchpad - este deschisă pentru aplicare în Republica Moldova

Competiția Globală de Idei de Afaceri Verzi – ClimateLaunchpad - este deschisă pentru aplicare în Republica Moldova

   
12.06.2019   1642 Accesări  

Începând cu luna iunie, ClimateLaunchpad și-a deschis aplicările în Republica Moldova, la fel ca și în alte peste 50 de țări de pe 5 continente, pentru ediția din 2019 a celui mai mare concurs de idei de afaceri verzi din lume, pentru a remedia schimbările climatice. Programul face parte din ofertele antreprenoriale ale EIT Climate-KIC, programul de inovare al Uniunii Europene pentru schimbările climatice.  

ClimateLaunchpad este gândit pentru a ajuta antreprenorii aspiranți să-și dezvolte ideile ecologice în afaceri globale. Sunt salutate inovațiile în materie de energie regenerabilă, eficiență energetică, alimentație și agricultură, apă, transport, tehnologie industrială sau orice alt mod de combatere a schimbărilor climatice. Oricine este binevenit să aplice, de la elevi la deținători de startup-uri, atâta timp cât au o idee care îmbină afacerea cu ecologia.

În toate țările participante, participanții selectați își încep pregătirea riguroasă printr-o Business-Tabără intensivă de 2 zile, în cadrul căreia un trainer internațional îi ajută să își șlefuiască și dezvolte ideea de afacere. Tabăra este urmată de sesiuni intensive de coaching și mentoring, conducând spre Finala Națională a competiției din luna Septembrie, unde își vor prezenta planul de afaceri. Top 2 echipe din fiecare țară vor concura la Finala Globală în Noiembrie 2019, care va avea loc la Amsterdam.

Cele mai bune 10 idei vor obține acces la un business-accelerator regional, valoarea acestuia fiind de 105.000 €. Câștigătorul locului 1 primește, de asemenea, un premiu în bani de 10.000 €, locul 2 primește € 5.000, iar echipa care se va clasa pe locul trei va câștiga 2.500 €.

Înscrierile, care presupun o scurtă descriere a ideii inovatoare, se fac până la 29 iunie 2019, prin completarea formularului disponibil aici: https://climatelaunchpad.org/application-form/Participarea este gratuită, iar întreg programul se desfășoară în limba engleză.

Informații despre ClimateLaunchpad, cum să intri în competiție și noutăți sunt disponibile la www.climatelaunchpad.org și pagina de Facebook Națională: https://www.facebook.com/ClimateLaunchpadMoldova/

Persoană de contact: Olesea Țerna, olesea@ecovisio.org

În acest an ClimateLaunchpad Moldova este organizat în cadrul programului de pre-accelerare GreenTech Rangers de către EcoVisio, în parteneriat cu MEGA și Generator Hub.