Prima   -  Presa   -  Noutăți - Aspecte privind măsurile de suport pentru CRD/CRS, planificarea strategică și monitorizarea bazată pe rezultate, discutate de ADR Sud și echipa Proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" în cadrul unei ședințe comune

Aspecte privind măsurile de suport pentru CRD/CRS, planificarea strategică și monitorizarea bazată pe rezultate, discutate de ADR Sud și echipa Proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" în cadrul unei ședințe comune

   
10.04.2019   144 Accesări  

Aspecte privind măsurile de suport pentru Consiliul Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud și Comisiile regionale sectoriale (CRS) în domeniile Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) și Managementul deșeurilor solide (MDS), create în cadrul CRD Sud, precum și în domeniile  planificare strategică și programare, monitorizare bazată pe rezultate, cooperare și atragerea investițiilor au fost discutate și analizate astăzi, 10 aprilie a.c., în cadrul unei ședințe comune de lucru ADR Sud - MSPL/GIZ.

La eveniment au participat specialiști din cadrul ADR Sud și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Specialiștii ADR Sud și responsabilii din cadrul MSPL/GIZ au suprapus planurile de acțiuni ale instituțiilor pentru anul 2019 și au încercat să identifice noi activități complementare și puncte de interacțiune pe domenii. Fiecare din părți și-a bifat, respectiv, pe agenda de lucru, activitățile asupra cărora au convenit de comun acord de a fi realizate cu suportul logistic și acordarea expertizei din partea GIZ.

Reprezentanții proiectului MSPL/GIZ s-au arătat deschiși pentru o cooperare mai strânsă, arătându-se disponibili de a da curs solicitărilor ADR Sud și de a oferi asistență instituției în domeniile de interes comun. La rândul ei, Maria Culeșov, directorul ADR Sud, le-a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru receptivitate și a exprimati speranța că dialogul între agențiile și partenerii germani de dezvoltareî se va îmbunătpți, fiind urmat de rezultate notabile și noi proiecte investiționale.

Scopul întrunirii a fost agrearea necesităților de suport în domeniul planificării strategice în dezvoltarea regională. În prezent, cu sprijinul proiectului MSPL, ADR Sud implementează șapte proiecte finanțate de Uniunea Europeană. Este vorba de cinci proiecte de alimentare cu apă și sanitație și două proiecte de eficiență energetică a clădirilor publice.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).