Prima   -  Presa   -  Noutăți - Cinci kilometri de drum reparat ca la carte în comuna Hârtop, raionul Cimișlia

Cinci kilometri de drum reparat ca la carte în comuna Hârtop, raionul Cimișlia

   
05.04.2019   857 Accesări  

Astăzi, ne-am aflat în vizită de monitorizare la Hîrtop, raionul Cimișlia, unde sunt în plină desfășurare lucrările în cadrul proiectului "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sîrma-Tomai-Sărăteni-Hîrtop- la rețeaua de drumuri naționale". 

Acest proiect, în valoare totală de circa 38 milioane de lei, este implementat de ADR Sud din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

Prin decizia Consiliul Național pentru Coordonarea Dezvoltării Regionale, pentru finalizarea acestui proiect au fost alocați, în anul curent, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională 17,011,939.61 lei.

Fiind demarat în toamna anului 2017, până în prezent în cadrul acestui proiect au fost construiți 3,1 km de drum între localitățile Hîrtop și Mereni, care reprezintă, de fapt, și un drum de acces către zona economică respectivă. De asemenea, a fost reabilitată o porțiune de 2,02 km de drum din coridorul 20RD Sud, R34-Sîrma - Tomai - Sărăteni - Hârtop - R3.

Actualmente, antreprenorul "Acit-Trans" SRL execută lucrări de construcție și amenajare a trotuarului pe ambele părți ale drumului, de amenajare a intrărilor în curți și de așternere a stratului de cernoziom.  După care, acesta va purcede la construcția îmbrăcămintei asfaltice de uzură cu grosimea de 4,0 cm pe o lungime de 4,0 km în intravilan și a îmbrăcămintei asfaltice cu grosimea de 10 cm pe o lungime de 1,5 km în extravilanul localității. Pe ultma sută de metri acesta va efectua și montarea indicatoarelor, semănarea gazonului. 

Proiectul investițional "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sîrma-Tomai-Sărăteni-Hârtop-la rețeaua de drumuri naționale" își propune asigurarea unei conectivități durabile între localitățile cu potențial economic avansat din Regiunea de Dezvoltare Sud, contribuind astfel la dezvoltarea economică a localităților vizate în proiect și având impact pozitiv asupra fluxurilor de investiţii în regiune.