Prima   -  Presa   -  Noutăți - Un nou contract în valoare de circa 20 de milioane de lei a fost semnat în vederea construcției, cu suportul Guvernului Elveției și al comunei Lebedenco, a rețelelor interne din satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia din raionul Cahul

Un nou contract în valoare de circa 20 de milioane de lei a fost semnat în vederea construcției, cu suportul Guvernului Elveției și al comunei Lebedenco, a rețelelor interne din satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia din raionul Cahul

   
26.12.2018   910 Accesări  

 

Agenția de Dezvoltare Regională Sud, în persoana directorului Maria Culeșov, Consiliul Raional Cahul, reprezentat de președintele raionului, Ion Groza, și Primăria comunei Lebedenco, reprezentată de către primarul Alexandru Bondari, au semnat, recent, un nou contract de achiziționare a lucrărilor în valoare de 20 488 468,54 lei cu Consortiul condus de catre Societatea cu răspundere limitată ,,Polimer Gaz Conducte".

Contractul de antrepriză a fost semnat în vederea construcției apeductului magistral Cahul-Lebedenco- Pelinei - Găvanoasa - Vulcănești (satele)- Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca  și Nicolaevca din raionul Cahul (Etapa I, Faza II).

Și anume, antreprenorul căruia i-a fost adjudecat contractul, urmează să execute lucrări de construcție a rețelelor inteme de apeduct în comuna  Lebedenco, Hutulu, raionul Cahul (Etapa 1), în valoare de 10 308 201,19 lei. De asemenea, Consorțiul condus de către Societatea cu răspundere limitată ,,Polimer Gaz Conducte" va construi retelele  interne  din satul Ursoaia, la un cost de 10 158 267,35 lei, inclusiv schema de execuție, pichetaj, organizare de șantier, la un cost de 22 000,00 lei.

De notat, că agentul economic căruia i-a fost adjudecat contractul a fost desemnat câștigător al licitației publice nr. 18/08 din 25 octombrie 2018, organizate pentru construcția apeductului magistral Cahul - Lebedenco - Pelinei - Găvanoasa - Vulcănești (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca  și Nicolaevca din raionul Cahul (Etapa I, Faza II).

Anterior, la 25 septembrie 2018, ADR Sud și Consiliul Raional Cahul au mai semnat un contract de antrepriză, în valoare de circa 27 milioane de lei, cu SRL „Polimer Gaz Conducte”, în vederea achiziționării lucrărilor de construcție a apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănesti (satele)-Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare ale satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca din raionul Cahul, la etapa I.

Măsura investițională „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco- Pelinei-Găvănoasa- Vulcănesti (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca" Etapa I  este finanțată din fondurile Agenției de Dezvoltare Elvețiene (SDC) / 2,8 mln. Euro prin intermediul GIZ, în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova (MSPL)". În urma implementării etapei I a proiectului urmează a fi construite cca 11 km de rețea de apeduct - magistrală și cca 25 km de rețele interioare de apeduct pentru localitățile Lebedenco, Hutulu și Ursoaia, din care vor beneficia de acces la sursa de apă potabilă de calitate cca. 2665 de locuitori.

Proiectul sus-menționat vine să contribuie la realizarea inițiativei de dezvoltare a sectorului aprovizionării cu apă și canalizare și continuarea implementării Strategiei de Dezvoltare Social-Economică a raionului Cahul, componenta aprovizionare cu apă și canalizare.