Prima   -  Presa   -  Noutăți - Membrii CDL al proiectului ”Modernizarea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare în localitățile din raionul Leova”, s-au întrunit în cea de-a treia ședință

Membrii CDL al proiectului ”Modernizarea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare în localitățile din raionul Leova”, s-au întrunit în cea de-a treia ședință

   
29.09.2018   531 Accesări  

 

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului ”Modernizarea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare în localitățile din raionul Leova” s-au întrunit miercuri, 26 septembrie, în cadrul celei de-a treia ședințe, organizată în incinta Consiliului Raional Leova. La ședință a fost prezentat raportul de activitate pentru trim. II și III al anului 2018 și s-a examinat planul de implementare a proiectului pentru trimestrul IV.

Ședința a fost prezidată de Ion Gudumac, președintele CDL al proiectului, președintele raionului Leova. În mesajul său de salut, președintele CDL a stăruit asupra participării active a fiecărei părți interesate în realizarea cu succes a proiectului de aprovizionare cu apă și canalizare (AAC).

Consultant Național Superior în domeniul MSPL, GIZ, Valentina Pleșca, a venit cu o prezentare privind importanța Contribuției la conectările individuale a cetățenilor din localitățile beneficiare de proiecte finanțate din surse UE, și anume: ”Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova” și „Extinderea sistemului de canalizare în orașul Leova; Construcția stației de pompare a apelor uzate în orașul Leova”.

În cadrul aceleiași ședințe au fost expusă situația financiară privind implementarea proiectul „Construcția apeductului magistral Leova-Iargara” precum și a fost prezentată situația curentă cu privire la elaborarea Analizei Diagnostice a SA „Apă Canal Leova”, obiective de dezvoltare a operatorului.

Scopul acestui CDL este să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului, precum și mai multă responsabilitate părților implicate la nivel local.

Amintim că peste 20 de mii de locuitori din sudul republicii vor avea acces la servicii de alimentare cu apă și canalizare în urma construcției apeductului magistral Leova-Iargara. Având o lungime de 22,9 kilometri, două stații de pompare și o stație de repompare, acesta va asigura cu apă potabilă cele 28 de localități ale raionului Leova.

************
Proiectul „Modernizarea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare în localitățile din raionul Leova” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ADR Sud și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).