Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de lucru în cadrul proiectelor aflate în curs de implementare în raionul Căușeni

Vizită de lucru în cadrul proiectelor aflate în curs de implementare în raionul Căușeni

   
25.09.2018   937 Accesări  

Astăzi, 25 septembrie 2018, a avut loc o vizită de lucru la Căușeni, în cadrul căreia a fost desfășurată o ședință de lucru pentru abordarea perspectivelor de implementare a proiectelor: „Construcţia sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian şi modernizarea staţiei de epurare din oraşul Căuşeni” și „Oportunităţi pentru atractivitatea investiţională în economia Regiunii de Dezvoltare Sud".

În cadrul proiectului „Construcţia sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian şi modernizarea staţiei de epurare din oraşul Căuşeni”, cu președintele raionului Căușeni, a fost discutată posibilitatea continuării lucrărilor și capacitatea de identificarea de către beneficiar a surselor necesare asigurării contribuției proprii asumate.

Un alt subiect abordat în cadrul aceluiași proiect, a devenit necesitatea actualizării documentației de proiect și de deviz pentru construcția stației de epurare în or. Căușeni.

În cadrul proiectului „Oportunităţi pentru atractivitatea investiţională în economia Regiunii de Dezvoltare Sud", a fost semnat astăzi Acordul de finanțare dintre Agenția de Dezvoltare Regională Sud și beneficiar – Consiliul Raional Căușeni. Specialiștii din cadrul ADR Sud au fost informați că lucrările asumate de investitorul străin vor fi finalizate către luna aprilie 2019. Acest fapt constituie un obstacol pentru desfășurarea licitației publice pentru lucrările de construcție ce urmează a fi efectuate din sursele FNDR, și anume construcția drumului de acces și amenajarea teritoriului Filialei Căuşeni a Zonei Economice Libere Bălţi.

Amintim că în cadrul acestui proiect, investitorul strain,”Coroplast Harness Technology” SRL, şi-a asumat angajamentul de a finanţa construcţia halei de producere, Consiliul raional Căușeni, în calitate de aplicant și beneficiar va asigura construcția rețelelor și comunicațiilor, iar din sursele FNDR vor fi finanțate construcția drumului de accces și amenajarea teritoriului filialei Căușeni a ZEL Bălți.

Vizita de lucru a fost încheiată cu monitorizarea a lucrărilor efectuate de către investitorul străin în cadrul Filialei Căușeni a ZEL Bălți.