Prima   -  Presa   -  Noutăți - Un nou contract de antrepriză, în valoare de circa 27 milioane de lei, va da startul lucrărilor de construcție a apeductului magistral Cahul-Lebedenco- Pelinei-Găvănoasa- Vulcănesti (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca din raionul Cahul (Etapa I)

Un nou contract de antrepriză, în valoare de circa 27 milioane de lei, va da startul lucrărilor de construcție a apeductului magistral Cahul-Lebedenco- Pelinei-Găvănoasa- Vulcănesti (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca din raionul Cahul (Etapa I)

   
25.09.2018   379 Accesări  

Compania „Polimer Gaz Conducte" din Republica Moldova, care se va ocupa de construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco- Pelinei - Găvanoasa - Vulcănești (satele)- Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca  și Nicolaevca din raionul Cahul (Etapa I), urmează să edifice o infrastructură durabilă de aprovizionare cu apă a mai multor localități din raionul Cahul în timp de 4 luni din momentul recepționării autorizației de construcție.

În această ordine de idei, luni, 24 septembrie 2018, Agenția de Dezvoltare Regională Sud, în persoana directorului Maria Culeșov, și Consiliul Raional Cahul, reprezentat de președintele raionului, Ion Groza, au semnat cu antreprenorul dat un contract de achiziționare a lucrărilor. 

De notat, că agentul economic căruia i-a fost adjudecat contractul a fost desemnat câștigător al licitației publice nr. 18/05 organizate pentru construcția apeductului magistral Cahul - Lebedenco - Pelinei - Găvanoasa - Vulcănești (satele)- Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca  și Nicolaevca din raionul Cahul (Etapa I) dat fiind faptul că valoarea ofertei  financiare depusă de acesta la licitație a corespuns principalului criteriu de atribuire stabilit de autoritatea contractantă - cel mai mic preț, constituind 27 307 804, 07 lei.

Măsura investițională „Construcția apeductului magistral Cahul- Lebedenco- Pelinei-Găvănoasa- Vulcănesti (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca" Etapa I  este finanțată din fondurile Agenției de Dezvoltare Elvețiene (SDC) / 2,2 mln. Euro prin intermediul GIZ, în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova (MSPL)". În urma implementării etapei I a proiectului urmează a fi construite cca 11 km de rețea de apeduct - magistrală și cca 25 km de rețele interioare de apeduct pentru localitățile Lebedenco, Hutulu și Ursoaia, din care vor beneficia de acces la sursa de apă potabilă de calitate cca. 2665 de locuitori.

Proiectul sus-menționat vine să contribuie la realizarea inițiativei de dezvoltare a sectorului aprovizionării cu apă și canalizare și continuarea implementării Strategiei de Dezvoltare Social-Economică a raionului Cahul, componenta aprovizionare cu apă și canalizare.