Prima   -  Presa   -  Noutăți - Doar 53% din populația țării este conectată la apeduct cu apă potabilă și apă tehnică, iar doar 23% are acces la rețelele de canalizare

Doar 53% din populația țării este conectată la apeduct cu apă potabilă și apă tehnică, iar doar 23% are acces la rețelele de canalizare

   
08.09.2018   888 Accesări  

Subiectul a fost discutat la o ședință de lucru la Guvern, în cadrul căreia s-a decis elaborarea unui plan pe țară în acest sens. Potrivit unui comunicat emis de Executiv, premierul s-a arătat îngrijorat de aceste cifre, menţionînd că este inadmisibil ca în secolul XXI oamenii să nu aibă acces la apa potabilă de calitate. „Sarcina noastră este ca aceste servicii să ajungă în fiecare localitate din ţară, la fiecare cetățean", a spus Filip.

În acest context, urmează ca responsabilii din domeniu să elaboreze un master-plan pe țară privind aprovizionarea cu apă și canalizare, dar şi să facă inventarierea tuturor rețelelor.

Totodată, urmează a fi reorganizată Agenția „Apele Moldovei", astfel încît să fie posibilă centralizarea serviciilor în așa mod, încît tarifele să fie accesibile pentru cetățeni. Cel puțin, asta scrie Guvernul în același comunicat. În prezent, în Republica Moldova dispun de sisteme de alimentare cu apă 52 de municipii și orașe şi 708 sate, ceea ce reprezintă 45,3% din localitățile țării.