Prima   -  Presa   -  Noutăți - Patru milioane de lei pentru continuarea implementării proiectului “Construcția apeductului magistral Leova-Iargara” au fost alocate recent din Fondul Național de Dezvoltare Regională

Patru milioane de lei pentru continuarea implementării proiectului “Construcția apeductului magistral Leova-Iargara” au fost alocate recent din Fondul Național de Dezvoltare Regională

   
17.08.2018   576 Accesări  

Peste 20 de mii de locuitori din sudul republicii vor avea acces la servicii de alimentare cu apă și canalizare în urma construcției apeductului magistral Leova-Iargara. Pentru lucrările care urmează să fie încheiate în luna octombrie curent din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost alocate patru milioane de lei.

Apeductul Leova-Iargara, cu o lungime de 22,9 kilometri, două stații de pompare și o stație de repompare va asigura cu apă potabilă cele 28 de localități ale raionului.

Proiectul, în valoare totală de 61 de milioane de lei, este realizat cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, al FNDR, cu participarea Consiliului raional Leova.

Tot astăzi, din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost alocate șapte milioane de lei pentru continuarea implementării proiectului „Reabilitarea infrastructurii rutiere de acces în Regiunea Centru prin asfaltarea drumului Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni". Din contul acestor mijloace va fi reparată porțiunea de drum de 4,5 kilometri, care leagă localitățile Ciocâlteni și Clișova.