Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ziua Europei marcată în Regiunea de Dezvoltare Sud

Ziua Europei marcată în Regiunea de Dezvoltare Sud

   
14.05.2018   882 Accesări  

În data de 8 mai 2018, Agenția de Dezvoltare Regională Sud împreună cu elevii și profesorii Liceului Teoretic "Constantin Spătaru" din orașul Leova, au sărbătorit Ziua Europei. În numele întregii echipe a ADR Sud și a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, au fost promovate  proiectele implementate  în Regiunea de Dezvoltare Sud, cu suportul financiar al  Uniunii Europene.

Elevii LT "Constantin Spătaru" au desfășurat un flasmob de amploare, au fredonat imnul Europei și alte melodii tipic culturii Europene și au demonstrat creativitate în exprimarea simbolisticii UE.

Evenimentul a culminat cu o victorină realizată între 2 echipe, elevi ai claselor a 12-a, unde au dat dovadă de cunoștințe despre istoricul și evoluția Uniunii Europene, iar reprezentanții  ADR Sud au prezentat proiectele finanțate de UE, implementate sau în curs de implementare în Regiunea de Dezvoltare Sud.

Un alt eveniment sub forma unei lecții educative a fost organizat în contextul celebrării Zilei Europei, în data 11 mai 2018, în comun cu elevii claselor I de la LT „Mihai Eminescu”. Copiii au fost informați despre unele date generale ce vizează Uniunea Europeană, au preparat tartine și deserturi în culorile drapelelor țărilor UE, avînd în vedere genericul lecției „Bucătăria țărilor europene”. De asemenea, fiind împărțiți pe echipe, elevii au fost îmbrăcați în haine de culorile drapelului țării pe care o reprezintau, iar mesele au fost ornate cu stegulețe și simboluri UE. Către finele lecției, micuții au fredonat imnul Europei și au prezentat un program artistic de dansuri. La acest eveniment au participat activ nu doar micuții de cl.I, ci și mămicile acestora, îndrumându-i și exprimând valorile unei adevărate familii europene. 

La finele evenimentului, elevii și direcțiile instituţiilor vizate au fost premiați cu diplome de mulțumire pentru implicare activă în desfășurarea activităților dedicate celebrării Zilei Europei, și pentru promovarea în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud, a valorilor naționale și europene.

Prin dragostea și respectul lor pentru cultură, tradiții și valori, elevii celor două instituţii au încercat să aducă  Europa la ei acasă.