Prima   -  Presa   -  Noutăți - La Chișinău va activa Biroul regional comun pentru Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020

La Chișinău va activa Biroul regional comun pentru Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020

   
26.03.2018   1025 Accesări  

Biroul regional pentru Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 va fi lansat în scurt timp la Chișinău. Decizia vine ca urmare a semnării, la 21 martie curent, de către Cancelaria de Stat și Biroul regional pentru cooperarea transfrontalieră din Iaşi, a contractului de servicii pentru acţiunile externe ale UE în cadrul programului.

În cadrul biroului, beneficiarii de granturi vor primi asistența necesară pe perioada de implementare a proiectelor, iar structurile de management ale programului vor fi ghidate în desfășurarea activităților de contractare și monitorizare. Totodată, funcțiile de bază ale Biroului regional Chișinău vizează participarea la selectarea și evaluarea proiectelor și asigurarea suportului la realizarea Planului anual de informare şi comunicare. De suport consultativ în procesele de audit și verificare vor beneficia și Cancelaria de Stat, Ministerul Finanţelor, dar şi alte autorităţi publice centrale.

Serviciile de asistență la birou vor fi oferite de către cinci experți, selectați în urma unui concurs public, organizat de Cancelaria de Stat în calitate de autoritate națională pentru programele transfrontaliere.