Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiectul “NON SOLO PANE” va oferi tinerilor și antreprenorilor din regiunea sud oportunități de dezvoltare a afacerilor în domeniile brutărie și patiserie

Proiectul “NON SOLO PANE” va oferi tinerilor și antreprenorilor din regiunea sud oportunități de dezvoltare a afacerilor în domeniile brutărie și patiserie

   
15.12.2017   1180 Accesări  

Astăzi, 15 decembrie 2017, în centrul de reședință al Regiunii de Dezvoltare Sud, Agenția de Dezvoltare Regională Sud a dat startul proiectului "NON SOLO PANE", în cadrul căruia tinerii antreprenori din zonă, dar și cei cu experiență în business, care doresc să se dezvolte și să-și extindă afacerea, vor fi instruiți de brutari cu renume și experiență avansată din Italia.

În această ordine de idei, Agenția de Dezvoltare Regională Sud a organizat, în sala de ședințe a Consiliului Raional Cimișlia, o sesiune de informare privind lansarea cursurilor de formare profesională în domeniile brutărie și patiserie, organizate în cadrul parteneriatului cu Provincia di Novara.

La sesiunea de informare au participat circa 60 de antreprenori din raioanele Cahul, Leova, Cantemir, Căușeni, Ștefan Vodă, Taraclia, Cimișlia și Basarabeasca, care își desfășoară activitatea în industria de morărit-panificație-patiserie, alimentație publică, precum și persoane revenite acasă de peste hotare, interesate să inițieze acasă, în Moldova, o afacere cu miros de pâine.

De asemenea, au manifestat un interes sporit pentru evenimentul dat și antreprenori din orașul Comrat, care au considerat oportună posibilitatea de a învăța să coacă pâine bună, după rețete tradiționale, dar și pizza italiană sau panetone (cozonac cu stafide), produse care au devinit, în ultimul timp, tot mai solicitate pe piața Republicii Moldova.

În cadrul întrunirii au fost prezentate detaliile privind desfășurarea cursurilor de formare profesională și criteriile de selectare a participanților. De asemenea, s-au identificat principalele probleme și provocări confruntate în procesul de inițiere și desfășurare a afacerii în Republica Moldova.

Participanții au mai fost informați despre posibilitățile de finanțare a afacerii și oportunitățile oferite de către Incubatoarele de Afaceri în inițierea și desfășurarea micului business.
La final, participanții au beneficiat de o sesiune de discuții individuale și de grup cu invitații evenimentului, Claudio li Calzi și Albino Irali.

Proiectul «NON SOLO PANE» vizează desfășurarea cursurilor de formare profesională în domeniile brutărie și patiserie în Republica Moldova, cu aplicarea metodologiei de instruire în stil italian.

Instruirile vor fi desfășurate gratuit, de către profesorul italian Giovanni Meli, care are o experienta de 25 de ani în domeniul brutăriei și 20 de ani în invățămîntul profesional din regiunea Novara.

Totodată, Claudio li Calzi, business consultant pentru investitori italieni în România și Republica Moldova, pricizează că partea italiană va finanța utilajul și echipamentul necesar pentru desfășurarea cursurilor de formare profesională.

"Obiectivul nostru de baza este de a forma profesioniști cu calificare înaltă pentru angajatorii locali și internaționali, totodată de a informa noii antreprenori din acest domeniu privind posibilități de finanțare pentru obtinerea utilajului necesar în desfășurarea actvității", a declarat unul din inițiatorii proiectului, antreprenorul italian Albino Irali, care de 40 de ani se ocupă cu construirea, montarea și vînzarea cuptoarelor electrice de orice dimensiune pentru brutării, pizzerii, restaurante și patiserii, și alte echipamente și accesorii pentru brutării.