Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de curtoazie a noului Ambasador al Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Vizită de curtoazie a noului Ambasador al Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

   
19.09.2017   464 Accesări  

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca s-a întâlnit astăzi, cu Excelența Sa, doamna Julia Monar, noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Germaniei în Republica Moldova cu ocazia începerii misiunii diplomatice la Chișinău. Oficialii au discutat despre continuarea colaborării moldo-germane și realizarea proiectelor comune de dezvoltare, chiar dacă întâlnirea a avut un caracter de curtoazie, fiind prima vizită a Excelenței Sale în noul Minister al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

 "Sunt onorat să vă salut Excelență, și să vă transmit recunoștința cetățenilor Republicii Moldova pentru suportul acordat țării noastre în dezvoltarea regională și oportunitatea de a ne construi viitorul acasă. Apreciem mult colaborarea și cooperarea cu Guvernul Germaniei prin Agenția de Cooperare Internațională (GIZ) în vederea modernizării serviciilor publice locale din țara noastră și vă asigurăm că vom rămâne un partener de nădejde în relațiile bilaterale", a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și mediului, Vasile Bîtca, în cadrul întrevederii.

La rândul său, Excelența Sa, doamna Julia Monar a comunicat că a fost impresionată de colaborarea, până în prezent, a ambelor țări și și-a  exprimat disponibilitatea de a  se implica sub toate aspectele în vederea continuării bunei colaborări.

Ambasadoarea a apreciat proiectele de dezvoltare realizate în comun și a comunicat că va promova noile oportunități de dezvoltare a sectoarelor de colaborare.

Potrivit oficialilor întrevederea,  a constituit un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere şi o discuţie fructuoasă în spiritul cooperării bilaterale. De asemenea, părțile au discutat despre cooperarea moldo-germană, bazată pe parteneriat şi colaborare în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, accentuând necesitatea promovării bunelor practici în ariile de interes comun.

În încheiere oficialii și-au confirmat disponibilitatea de a identifica noi proiecte de dezvoltare pe domeniile de competență ale ministerului, ce vor fi realizate cu eforturi comune.

19 septembrie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului