Prima   -  Presa   -  Noutăți - FAO va susține dezvoltarea agriculturii din Republica Moldova

FAO va susține dezvoltarea agriculturii din Republica Moldova

   
18.09.2017   978 Accesări  

Organizația pentru Alimentație şi Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) și-a reiterat recent disponibilitatea de a susține, în continuare, dezvoltarea și sustenabilitatea agriculturii din Republica Moldova, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca.

S-au discutat prioritățile strategice ale ministerului pe termen mediu, în baza noii structuri și competențe. De asemenea, au fost analizate proiectele implementate cu suportul organizației. 

„Pe parcursul ultimilor trei ani, Republica Moldova a beneficiat de expertiză şi asistență tehnică din partea Organizației pentru Alimentație şi Agricultură a Națiunilor Unite, în valoare totală de circa 2 mln dolari SUA pentru fortificarea sectorului, inclusiv îmbunătățirea legislației și a siguranței alimentelor. Suntem recunoscători pentru suportul acordat și avem siguranța unei colaborări eficiente în continuare", a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltări Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, în cadrul dialogului cu reprezentanții FAO. 

În acest context, reprezentanții FAO au reiterat că Republica Moldova reprezintă o prioritate în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Organizația pentru Agricultură şi Alimentație a Națiunilor Unite privind instituirea unei Reprezentanțe FAO în Republica Moldova semnat în aprilie 2014. Astfel, ei au reiterat disponibilitatea FAO de a acorda în continuare expertiză şi asistență tehnică pentru dezvoltarea unui sector agricol durabil în Republica Moldova. 

În scopul prioritizării ajutorului acordat, Guvernul țării noastre în comun cu FAO a elaborat şi aprobat Programul Cadru de Țară, pentru anii 2016-2019, ce se axează pe trei domenii prioritare de asistență pentru țara noastră: creșterea competitivității sectorului agricol, promovarea agriculturii durabile şi dezvoltării rurale, precum și îmbunătățirea capacităților în gestionarea durabilă a resurselor naturale şi managementul dezastrelor naturale. 

Sursa: madrm.md