Prima   -  Presa   -  Noutăți - Un nou program destinat femeilor antreprenoare“ BAW - Business Women Academy”

Un nou program destinat femeilor antreprenoare“ BAW - Business Women Academy”

   
09.08.2017   820 Accesări  

300 de femei de afaceri din Republica Moldova vor fi instruite cum să-și eficientizeze modelul de business şi să își orienteze companiile pe care le gestionează către export. În plus la finele instruirii, 10 femei antreprenoare vor beneficia de granturi a cîte 6000 euro pentru implementarea proiectelor. Toate aceste în cadrul programului BAW- Business Academy for Women, proiect inițiat și gestionat de către ODIMM - Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Prima sesiune de informare în cadrul campaniei de promovare a proiectului destinată femeilor antreprenoare din toate regiunile țării a demarat la Incubatorul de Afaceri din or. Cimișlia, vineri 28 iulie. Femei de afaceri și reprezentanți ai autorităților publice din rl. Cimișlia și Basarabeasca au fost familiarizate cu beneficiile instruirii oferite de Proiectul „Business Academy for Women" (BAW) privind sporirea abilităților manageriale ale antreprenoarelor.

În cadrul prezentării generale a Proiectului BAW, participantele la eveniment au fost informate despre necesitățile de dezvoltare antreprenorială, identificate în urma efectuării analizei situației curente a femeilor de afaceri din Republica Moldova, inclusiv din regiunile Transnistria și UTA Găgăuzia.

Totodată, s-au oferit mai multe detalii despre oportunitățile oferite antreprenoarelor de către Proiectul BAW, în special pentru sporirea abilităților manageriale, obținerea de noi competențe profesionale, posibilitățile de export cu Uniunea Europeană în cadrul Acordului DCFTA, precum și obținerea unui grant destinat dezvoltării capacităților de producere a întreprinderii, introducerii elementelor inovative în produsele și serviciile prestate.

Proiectul "Business Academy for Women" este finanțat de către Uniunea Europeană, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Centrul Internațional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB) 

Antreprenoarele din raionul Cimișlia și Basarabeasca interesate de a participa în cadrul Proiectul "Business Academy for Women" pot să se înregistreze online accesând platforma programului AICI.

Sursa: iacm.md