Prima   -  Presa   -  Noutăți - Agenția de Dezvoltare Regională Sud vă invită la evenimentul de inaugurare a Stației de tratare a apei potabile din orașul Cahul și Sistemului de canalizare din satul Roșu

Agenția de Dezvoltare Regională Sud vă invită la evenimentul de inaugurare a Stației de tratare a apei potabile din orașul Cahul și Sistemului de canalizare din satul Roșu

   
14.06.2017   538 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor invită instituțiile mass-media la evenimentul de inaugurare a Stației de tratare a apei potabile din orașul Cahul și a Sistemului de canalizare din satul Roșu. Ambele măsuri investiționale au fost implementate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Primăria orașului Cahul și Primăria satului Roșu, cu suportul Guvernului Republicii Federale a Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Evenimentul se va desfășura la 15 iunie 2017, ora 10.00, în orașul Cahul, la Stația de tratare a apei potabile și, respectiv, în satul Roșu, la Stația de Pompare a Apelor Uzate Nr. 4.

Reabilitarea Stației de tratare a apei potabile din orașul Cahul și construcția Sistemului de canalizare din satul Roșu sunt părți componente ale proiectului-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul", implementat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL) în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, ADR Sud și administrația publică locală a orașului Cahul și satului Roșu.

Lucrările de renovare și construcții ale ambelor obiecte s-au desfășurat în perioada septembrie 2015 - decembrie 2016 și au fost susținute financiar de către Guvernului Republicii Federale a Germaniei prin intermediul proiectului MSPL implementat de GIZ. Suma totală a ambelor măsuri investiționale a constituit 26,8 milioane lei.

Agenda evenimentului o găsiți anexată mai jos.

Agenda evenimentului