Prima   -  Presa   -  Noutăți - Organizarea Comitetelor Locale de Cetăţeni – un instrument indispensabil în implementarea cu succes a proiectelor investiționale de anvergură

Organizarea Comitetelor Locale de Cetăţeni – un instrument indispensabil în implementarea cu succes a proiectelor investiționale de anvergură

   
24.05.2017   593 Accesări  

La 23 mai, în incinta Primăriei orașului Iargara, a avut loc şedinţa privind implementarea proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale de alimentare cu apă în raionul Leova", organizată de către reprezentanții Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud, ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova şi primarii localităților Leova, Iargara, Cupcui, Filipeni, Romanovca, Hănăsenii Noi și Sărata Nouă, în care urmează sa fie implementat acest proiect.

Expertul în domeniul planificare din partea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova, dl Constantin Nunu, a abordat în cadrul şedinţei subiectul privind organizarea Comitetului Local de Cetăţeni (CLC). „Comitetul nu trebuie privit ca o formalitate, ci ca un instrument de ajutor pentru primari", a spus expertul.

Organizarea Comitetului Local de Cetăţeni este necesară pentru o mai bună colaborare dintre managerii de proiecte şi beneficiarii finali (cetăţenii) localităților vizate. CLC va asigura monitorizarea eficacităţii şi calităţii implementării proiectelor investiţionale de dezvoltare a infrastrucurii serviciilor de aprovizionare cu apă şi canalizare. De asemenea, misiunea Comitetului este de a informa, consulta şi mobiliza comunitatea locală pentru activităţile ce ţin de implementarea proiectelor.

Expertul GIZ, Constantin Nunu, a mai menţionat că membrii CLC trebuie sa fie aleşi dintre cetăţenii de rând şi nicidecum consilieri sau persoane care sunt implicate în funcții publice sau politice, astfel membrii aleşi vor fi corecţi şi echidistanţi.

Constituirea CLC se va face printr-un proces-verbal semnat de toţi membrii aleşi în componenţa sa. În satele unde urmează sa fie implementat proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale de alimentare cu apă în raionul Leova", membrii Comitetului Local de Cetăţeni trebuie să fie aleşi până în data de 5 iunie curent.

În perioada următoare (5-15 iunie), reprezentanții Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud și ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova vor organiza vizitele în localitățile vizate și vor organiza primele ședințe ale Comitetelor Locale de Cetățeni, în cadrul cărora va fi prezentat scopul și obiectivele proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale de alimentare cu apă în raionul Leova", regulamentul de activitate a CLC-urilor, precum și alte informații de referință.