Prima   -  Presa   -  Noutăți - O fereastră larg deschisă spre Europa înseamnă o nouă viață, o nouă șansă, un viitor

O fereastră larg deschisă spre Europa înseamnă o nouă viață, o nouă șansă, un viitor

   
13.05.2017   2101 Accesări  

Afirmația aparține copiilor care își fac studiile în clasa a V-a la Liceul Teoretic "Ion Creangă" din orașul Cimișlia și a fost făcută recent, în cadrul unei activități de totalizare a rezultatelor concursului de postere cu genericul "O fereastră larg deschisă spre Europa".

Concursul de postere, de rând cu alte activități, a fost organizat de instituția educațională în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud cu prilejul sărbătoririi Zilei Europei.

În cadrul orei de educație civică, ghidați de buna lor profesoară Elena Turutea, copiii au intonat, mai întâi, pe de rost Imnul Europei. După care au surprins și mai mult prezența cu un bagaj de cunoștințe temeinice și diverse la capitolul Uniune Europeană.

Rugați să se expună ce își închipuie atunci când aud cuvântul "Europa" și cu ce îl asociază, elevii au spus că Europa este pentru ei „pământul strămoșilor", „un viitor mai bun și un trai decent", „dragoste și libertate", "o nouă viață și mai multe posibilități", iar o fereastră spre Europa înseamnă „porțile unei lumi întregi".

Au fost și dintre cei pentru care Europa înseamnă dor de părinții care sunt plecați acolo în căutarea unui rost, bucuria de a primi colete cu haine, dulciuri și bani cu care își pot cumpăra haine și rechizite pentru școala.

În posterele pe care le-au realizat copiii au înserat citate și poezii despre Europa, ghicitori și informații cu referire la simbolurile și structura UE, valorile și principiile înaltei structuri europene. Unii din ei au găsit chiar și legenda Europei, pe care au expus-o într-o manieră impresionantă.

Mai mult de atât. Pe lângă cunoștințele profunde de care au dat dovadă la tema Uniunii Europene și posibilitățile pe care aceasta le poate oferi în viitor țării noastre, elevii Liceului Teoretic „Ion Creangă" au demonstrat lesne prin desenele pe care le-au realizat  că sunt sensibili la lumea frumosului și își dezvoltă su cucces, în cadrul clasei cu profil, creativititatea şi fantezia cu ajutorul artei.

În cadrul aceleiași ore de educație civică, specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Sud au mulțumit profesorilor instituției de învățământ pentru educarea tinerei generații în spiritul valorilor naționale și europene și au oferit premii celor mai talentați copii.