Prima   -  Presa   -  Noutăți - Lituania oferă burse de studii pentru tinerii din Republica Moldova. Nu rata șansa de a te înscrie în concurs!

Lituania oferă burse de studii pentru tinerii din Republica Moldova. Nu rata șansa de a te înscrie în concurs!

   
27.04.2017   2041 Accesări  

Ministerul Educaței și Științei al Lituaniei acordă în anul academic 2017-2018 burse de stat studenților care vor să urmeze un master full-time. Studenții din Republica Moldova, alături de multe alte țări, printre care Ucraina, Belarus, Israel sau Japonia, pot beneficia de acest program înscriindu-se pe listă până pe data de 10 mai.

Sunt valabile 70 de locuri, iar oferta include burse lunare de până la 380 de euro. Banii vor fi achitaţi pe tot parcursul studiilor, inclusiv în vacanţe.

Condițiile privind programul de burse sunt simple, dar aplicația necesită un set modest de acte. Pentru a te înscrie trebuie:

- să fii în primul rând cetățean al Republicii Moldova

- să fii absolvent al unei facultăți

- să cunoști limba engleză (sau lituaniană) cel puțin la nivel de înțelegere pentru a-ți putea urma studiile

- să primești o scrisoare oficială de acceptare de la una din universitățile din Lituania

Bursa nu va fi acordată studenților care au câștigat deja într-un alt program o bursă de masterat în Lituania sau celor care studiază ori intenționază să studieze într-un program universitar internațional în timp ce o parte a studiilor au loc în țara de origine a candidatului.

Acordarea bursei depinde de reușitele studentului, nivelul de cunoaştere a limbii sau recomandări.

Aplicațiile pot fi trimise aici împreună cu un set de documente. Mai multe detalii despre ofertă și actele de care ai nevoie afli aici.

Sursa: http://diez.md