Prima   -  Presa   -  Noutăți - Potențialii rezidenți ai Incubatorului de Afaceri din Cahul au fost instruți cum să-și inițieze și dezvolte afacerea

Potențialii rezidenți ai Incubatorului de Afaceri din Cahul au fost instruți cum să-și inițieze și dezvolte afacerea

   
13.04.2017   907 Accesări  

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a organizat o sesiune informativă pentru 30 potențiali antreprenori din raionul Cahul care doresc să-și inițieze propria afacere. 

Sesiunea a fost organizată în contextul deschiderii celui de-al 10-lea Incubator de Afaceri în orașul Cahul, care va avea loc în luna mai curent. Beneficiari au fost familiarizați cu programele de stat de susținere și dezvoltare a afacerii gestionate de către ODIMM și cu avantajele oferite de statutul de rezident al Incubatorului de afaceri, precum spațiul pentru activitate, suport și asistența profesională, tehnică, administrativă, și de consultanță. 

Cel de-al 10-lea Incubator de Afaceri va fi deschis în orașul Cahul, în mai 2017, și va permite rezidenților să lanseze, să dezvolte sau impulsioneze afaceri, să creeze noi locuri de muncă și să dezvolte potențialul economic local. Incubatorului de Afaceri din Cahul urmează să fie deschis de către ODIMM în colaborare cu autorităţile publice locale, în baza Matricei de Politici pentru Programul de suport Sectorial ,,Stimularea Economică în Zonele Rurale", finanţat de Uniunea Europeană. 

În ultimii 8 ani au fost deschise 9 Incubatoare de afaceri în raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Dubăsari, Ceadâr-Lunga, Cimișlia şi Nisporeni. Entitățile oferă spațiu la prețuri rezonabile, instruire și suport antreprenorial pe parcursul a 3 ani.  

Deschiderea Incubatoarelor de Afaceri reprezintă una dintre prioritățile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport antreprenorial pentru satisfacerea necesităţilor mediului de afaceri, în special din zonele rurale.