Prima   -  Presa   -  Noutăți - Agenția de Dezvoltare Regională Sud a semnat un acord de colaborare cu Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova

Agenția de Dezvoltare Regională Sud a semnat un acord de colaborare cu Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova

   
03.03.2017   1014 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) va colabora cu Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) în vederea susținerii unor programe comune, în domeniul dezvoltării regionale. Un Acord de colaborare în acest sens a fost semnat joi, 2 martie 2017, de Directorul ADR Sud, Maria Culeșov și Directorul Executiv al AOAM, Munteanu Olesea.

Acțiunile prevăzute de acest acord vor fi derulate pe parcursul următorilor trei ani. Documentul prevede obiective importante, precum promovarea și atragerea investițiilor în Regiunea  Sud, susținerea mediului de afaceri și, desigur,  implementarea unor proiecte comune de dezvoltare regională. De asemenea, Acordul include și activitățile pe care le vor face împreună cele două instituții, în vederea atingerii obiectivelor. Este vorba despre elaborarea și promovarea programelor regionale sectoriale de dezvoltare, conferințe, seminare, training-uri specializate. 

Directorul General al AOAM, Andrei Crigan, a declarat că, prin aceste acorduri, se dorește crearea instrumentelor necesare pentru dezvoltarea mediului de afaceri și promovarea regiunilor de dezvoltare ale Republicii Moldova. La rândul ei, Maria Culeșov, directorul ADR Sud, a invocat necesitatea consolidării eforturilor și acționării în comun a tuturor instituțiilor din Republica Moldova care au drept scop îmbunătățirea mediului de afaceri și climatului investițional al țării în general și, al regiunilor, în parte.

"Ținând cont de faptul că unul din obiectivele Strategiei de Dezvoltare Regională Sud, de care se ghidează în activitatea sa ADR Sud, este creșterea economică echilibrată și durabilă a regiunii, sperăm ca prin eforturile noastre conjugate să facem ca Regiunea de Dezvoltare Sud să fie una competitivă din punct de vedere economic și atractivă din punct de vedere investițional, a menționat șefa ADR Sud, Maria Culeșov.

Amintim că AOAM a semnat anterior  Acorduri de colaborare similare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord și cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru.