Prima   -  Presa   -  Noutăți - ADR Sud și ODIMM s-au angajat să acționeze în comun în vederea valorificării potențialului regional și promovării instrumentelor de suport antreprenorial

ADR Sud și ODIMM s-au angajat să acționeze în comun în vederea valorificării potențialului regional și promovării instrumentelor de suport antreprenorial

   
16.02.2017   583 Accesări  

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) au convenit să elaboreze un Plan de acțiuni comun pentru anul 2017. 

Părțile au făcut un schimb de opinii referitor la organizarea și desfășurarea activităților comune, în vederea valorificării potențialului regional și promovarea instrumentelor de suport antreprenorial.

Directorul general ODIMM, Iulia Iabanji, a menționat că anul 2017 va fi unul foarte important pentru antreprenoriatul regional, deoarece ODIMM intenționează să identifice instrumentele și pârghiile necesare de a ajunge în fiecare localitate rurală a țării și de a susține ideile de afaceri din regiuni. În acest sens ODIMM va desfășura un program complex de activități pentru identificarea potențialului antreprenorial rural și acordarea suportului în dezvoltarea afacerilor. 

În acest context, Iulia Iabanji a mai menționat importanța implicării autorităților publice locale și a ADR-urilor în identificarea priorităților economice regionale în vederea asigurării dezvoltării localităților rurale. 

Reprezentanții ADR-urilor s-au arătat deschiși spre colaborare și acordarea suportului necesar pentru dezvoltarea regiunilor. Directorii Agențiilor au menționat că una dintre soluțiile pentru a dezvolta antreprenoriatul sunt asocierea acestora în diferite moduri - asocierea producătorilor cu același profil, în baza lanțului valoric , sau în cadrul unei regiuni. 

Colaborarea dintre ODIMM și ADR-uri urmează să fie cristalizată într-un Plan de acțiuni, în care să se regăsească toate aceste propuneri. În acest sens părțile au convenit să vină cu propuneri adaptate la specificul regiunii pe care o reprezintă, iar la următoarea întrevedere să fie generalizate în Planul comunde acțiuni.

Semnarea Acordurilor de Colaborare între ODIMM și cele 4 ADR-uri din Republica Moldova (ADR Nord, ADR Sud, ADR-Centru și ADR-Găgăuzia) a avut loc la 20 ianuarie 2017. Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) sunt instituţii publice necomerciale cu autonomie financiară subordonate Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, constituite în 2009 pentru asigurarea operaţionalităţii procesului de implementare şi realizare a Strategiei guvernamentale de dezvoltare regională.