Prima   -  Presa   -  Noutăți - A fost dat startul proiectului ”Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanţă regională”

A fost dat startul proiectului ”Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanţă regională”

   
16.02.2017   569 Accesări  

În Regiunea de Dezvoltare Sud, a fost dat startul activităților planificate în cadrul proiectelor pentru care a fost aprobată finanțarea din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru anul 2017.  În această ordine de idei, miercuri, 15 februarie curent, Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, împreună cu specialiștii Secției management proiecte, s-au deplasat la Cahul pentru a conveni, de comun acord cu administrația raionului, asupra mai multe momente importante, necesare demarării proiectului de edificare a Parcului Industrial.

La ședința de lucru cu privire la implementarea proiectului "Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanţă regională", care a avut loc la Consiliul Raional Cahul, au participat, alături de colaboratorii ADR Sud, Ion Groza, președintele raionului Cahul, vicepreședinții Vladimir Calmîc și Vlad Cășuneanu,  șeful Direcției construcții, drumuri și dezvoltare teritorială, Sergiu Drangoi ș.a.

Scopul ședinței a rezidat în definitivarea planului de lucru și a planului de implementare a activităților proiectului pentru anul 2017, reieșind din sursele de finanțare alocate din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru anul curent.
La final, părțile implicate în proiect au efectuat o vizită în teritoriu pentru a se familiaza cu amplasamentul viitorului Parc Industrial și starea actuală a obiectului predestinat acestuia.
Reamintim că proiectul " Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanţă regională" a fost aplicat de către Consiliul Raional Cahul în cadrul Concursului propunerilor de proiecte 2017-2020 și aprobat, prin Hotărâre de Guvern,  spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Costul total al proiectului care prevede construcția Parcului Industrial Cahul este de 20 861 690 lei, din FNDR fiind solicitate 20 de milioane de lei. Pentru demararea lucrărilor, în anul 2017 s-au alocat 1 332 496,19 lei.