Prima   -  Presa   -  Noutăți - Orașul CAHUL – în topul orașelor cu cele mai mari granturi obținute în anul 2015

Orașul CAHUL – în topul orașelor cu cele mai mari granturi obținute în anul 2015

   
30.01.2017   1428 Accesări  

Primăria orașului Cahul din Regiunea de Dezvoltare Sud se clasează pe primele poziții, alături de orașele Nisporeni, Durlești , Ungheni și Orhei, în topul primăriilor cu cele  mai mari granturi obținute în anul 2015. arată portalul de date deschise www.localbudgets.viitorul.org.

Potrivit sursei, orașul Nisporeni a avut investiții (interne și externe) în sumă de 60 de milioane de lei în 2015, ceea ce reprezintă 56% din totalul veniturilor locale - 106 milioane de lei.

În timp ce primăria orașului Cahul se clasează pe poziția a cincea în ceea ce privește mă rimea granturilor în structura veniturilor locale. În 2015, orașul a înregistrat venituri de 67 de milioane de lei, dintre care 5% sau trei milioane de lei au reprezentat veniturile acumulate din proiecte, notează portalul www.localbudgets.viitorul.org. Pe parcursul anului 2015, primăria orașului Cahul a avut în proces de implementare proiecte investiționale cu finanțare atât din fonduri naționale, cât și internaționale. Orașul și-a îmbunătățit sistemul de management al deșeurilor datorită proiectului transfrontalier finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 „Creșterea capacitații de management al deșeurilor pentru un mediu mai curat în orașele Cahul și Vaslui".

De asemenea, datorită Programului Operațional „Bazinul Marii Negre 2007-2013", în orașul Cahul a fost implementat proiectul privind planul de eficiență energetică a clădirilor municipale, primăriei revenindu-i 76 de mii de euro, se arată într-o decizie a Consiliului orășenesc cu privire la executarea bugetului pentru 2015.