Prima   -  Presa   -  Noutăți - Experții naționali și angajații ADR Sud și-au coordonat activitățile în cadrul procesului de elaborare a Programului Regional Sectorial în domeniul dezvoltării infrastructurii de suport în afaceri

Experții naționali și angajații ADR Sud și-au coordonat activitățile în cadrul procesului de elaborare a Programului Regional Sectorial în domeniul dezvoltării infrastructurii de suport în afaceri

   
05.01.2017   737 Accesări  

Săptămâna aceasta s-a dovedit a fi una destul de activă pentru angajați Agenției de Dezvoltare Sud. Aceasta pentru că proiectele începute în 2016 își au continuitate în noul an. Astfel, joi, 5 ianuarie curent, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud Sud a avut loc o ședință de coordonare a activităților în cadrul procesului de elaborare a Programului Regional Sectorial (PRS) în domeniul dezvoltării infrastructurii de suport în afaceri. 

Ședința s-a desfășurat cu participarea experților Dumitru Alaiba și Stela Corobceanu, angajați în cadrul proiectului finanțat de Guvernul Marii Britanii prin intermediul Fondului de Bună Guvernanță (DFID).

În cadrul ședinței, experții și angajații ADR Sud, în special fiind vorba de specialiștii Secției Planificare strategică și programare, au căzut de acord, pe fiecare punct în parte, asupra activităților principale care urmează a fi întreprinse până în vara anului 2017, în vederea elaborării documentului de politici sus-menționat. În acest scop, experta Stela Corobceanu a făcut o amplă prezentare detaliată a Planului de acțiuni în vederea elaborării PRS-ului în domeniul economic.

Potrivit Stelei Corobceanu, la elaborarea acestui document important se va ține cont, în mod iminent, de provocările cu care se confruntă exponenții mediului de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Sud și economia regiunii în general, fiind luate în calcul inclusiv așteptările pe care le au reprezentanții sectorului de business și APL.

Totodată, vor fi puse în prim-plan și analizate minuțios toate politicile naționale și practicile internaționale existente în acest sens.

Procesul de elaborare a PRS-ului va fi unul participativ, cu implicarea reprezentanților administrațiilor publice locale, ai mediului academic și a donatorilor, astfel încât noul document de politici să permită o activizare mai mare a APL în ceea ce privește atragerea investițiilor pentru sporirea competitivității sectorului economic al regiunii.

Programul Regional Sectorial în domeniul dezvoltării infrastructurii de suport în afaceri va servi drept punct de reper metodologic și filtru pentru identificarea ulterioară a Conceptelor de Proiecte în domeniul dezvoltării economice a Regiunii Sud.