Prima   -  Presa   -  Noutăți - Membrii Grupului interministerial pe domeniile prioritare SUERD s-au întrunit în ședință

Membrii Grupului interministerial pe domeniile prioritare SUERD s-au întrunit în ședință

   
22.12.2016   1451 Accesări  

Joii, 22 decembrie 2016 a avut loc o ședință de totalizare a Grupului interinstituțional de implementare a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) în Republica Moldova prezidată de Coordonatorul National SUERD, Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Dl Anatol Usatîi.

În cadrul ședinței, au fost prezentate activitățile realizate de către „Unitatea de Implementare a Grantului acordat de Agenția Austriaca pentru Dezvoltare" în anul 2016 și activitățile realizate de experții naționale responsabili de cele 11 arii prioritare ale strategiei. Totodată, în cadrul ședinței sau stabilit și prioritățile pentru anul 2017 al experților naționali pe domeniile prioritare a SUERD.

Dna Zoia Cojocaru, șef adjunct, Direcția politici ocupaționale din cadrul Ministerului Muncii, Protecție Sociale și Familiei a prezentat realizările în implementarea obiectivelor Ariei Prioritare nr. 9 „Investiție în oameni și capacități" a strategiei de care este responsabilă Republica Moldova împreună cu Austria.

Dl Marian Capraru, managerul, Unității de Implementare a Grantului acordat de Agenția Austriaca pentru Dezvoltare, a menționat prioritățile pentru anul 2017, precizînd importanța cooperării între experții ariilor prioritare.

Reieșind din faptul că, au fost planificate mai multe evenimente cu participarea partenerilor de dezvoltare, organizațiilor non-guvernamentale și antreprenorilor, s-au discutat planurile de acțiuni și agendele instituțiilor parte a grupului interinstituțional de implementare SUERD în Republica Moldova.

Dl Mihai Bîlba, Vicepreședintele Camerei De Comerț și Industrie a precizat experiența de cooperare cu Agențiile de Dezvoltare Regională și Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în cadrul organizării Forumului Economic și sesiunilor de match-making organizate pe parcursul anului 2016.

 Republica Moldova este parte a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării din anul 2010, iar Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor este coordonator al implementări și promovării acesteia în țara noastră.

Ședința experților naționali pe domeniile prioritare SUERD a fost organizată în cadrul Proiectul „Dunărea unește", implementat cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.

Sursa: dunarea.md