Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizite de lucru la liceele “Matei Basarab” din Basarabeasca și ”Constantin Spătaru” din orașul Leova privind inițierea auditului energetic

Vizite de lucru la liceele “Matei Basarab” din Basarabeasca și ”Constantin Spătaru” din orașul Leova privind inițierea auditului energetic

   
14.12.2016   1440 Accesări  

Săptămâna curentă, specialiștii Secției elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Sud, împreună cu consultanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au întreprins mai multe vizite de lucru la liceele teoretice "Matei Basarab" din orașul Basarabeasca și "Constantin Spătaru" din orașul Leova, în contextul inițierii auditului energetic la obiectele nominalizate.

În cadrul vizitelor de lucru, angajații ADR Sud, de comun acord cu consultanții GIZ, cu managerii instituțiilor nominalizate  și reprezentanții companiei contractate pentru efectuarea lucrărilor de audit energetic, s-au deplasat la fața locului și au efectuat o evaluare tehnică a clădirilor liceelor "Matei Basarab"din Basarabeasca și "Constantin Spătaru" din Leova. Au fost făcute unele măsurări, s-au colectat datele necesare demarării procesului de desfășurare a auditului energetic.

Ca rezulat  al auditului, vor fi identificate măsurile de investiție necesare întreprinderii acțiunilor de eficiența energetică a liceelor nominalizate. După care vor fi elaborate proiectele tehnice și caietele de sarcini pentru implementarea nemijlocită a măsurilor de eficiența energetică a clădirilor

Măsurile respective se impun în contextul prerogativei UE și a necesității de a economisi și a reduce consumul de energie, inclusiv de a îmbunătăți condițiile de activitate ale elevilor care învață în liceele respective din Regiunea Sud, precum și condițiile de muncă ale profesorilor care își desfășoară activitatea în aceste instituțiile de învățământ. 

Eficiența energetică a clădirilor publice face parte din măsurile proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale ale Republicii Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu ADR Sud, cu suportul financiar oferit de Guvernul Germaniei.

Proiectul vine să ofere cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud sisteme de energie mai eficiente din punct de vedere energetic.