Prima   -  Presa   -  Noutăți - Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare a confirmat disponibilitatea de a sprijini proiectele de alimentare cu apă și management al deșeurilor solide în Regiunea de Sud a țării

Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare a confirmat disponibilitatea de a sprijini proiectele de alimentare cu apă și management al deșeurilor solide în Regiunea de Sud a țării

   
07.12.2016   755 Accesări  

Vești bune pentru locuitorii Regiunii Sud! În cadrul discuțiilor pe care Vasile Bîtca, Ministrul Dezvoltării Regionale și  Construcțiilor al Republicii Moldova, le-a avut în aceste zile cu reprezentanții BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare), ultimii și-au confirmat disponibilitatea de a continua colaborarea și a iniția proiecte comune cu țara noastră în domeniile alimentare cu apă și management al deșeurilor solide.

În cadrul întrevederii pe care Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a avut-o cu reprezentanții Departamentului Infrastructura Municipală și de Mediu al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (Londra) și ai oficiului local din RM al Băncii, părțile au abordat aspecte legate de realizarea proiectelor de alimentare cu apă și referitoare la managementul deșeurilor solide, examinând, totodată, posibilitățile de finanțare a proiectelor respective în anul 2017, se arată într-un comunicat de presă al MDRC.  

"Ne bucură disponibilitatea băncii de a oferi suport pentru proiectul "Alimentarea cu apă și canalizare în regiunea de sud a Moldovei". Am avut anterior o cooperare eficientă cu experții BERD, la elaborarea proiectului  de Lege cu privire la condominiu și Legea privind performanța energetică a clădirilor, precum și Planul de acțiuni privind implementarea acesteia.  Sperăm ca în anul 2017 să avem mai multe inițiative comune în implementare", a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și  Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul întrevederii.

La recomandarea echipei BERD de definitivare a conceptelor pe domeniul managementului deșeurilor solide și formulare a unei poziții consolidate, ministrul a menționat despre cooperarea interinstituțională existentă cu Ministerul Mediului și coordonarea prealabilă cu specialiștii instituției. 

Abordînd subiectul finanțării proiectelor infrastructurale, specialiștii Băncii au menționat și despre posibilitatea contribuției la identificarea co-finanțării din partea partenerilor de dezvoltare activi în Republica Moldova.

Reamintim, în conformitate cu Strategia BERD pentru Republica Moldova, în perioada 2014-2017 Banca se va concentra pe abordarea priorităților ce țin de crearea condițiilor prielnice dezvoltării sectorului privat, promovării standardelor europene și integrării regionale, sporirii comercializării și durabilității întreprinderilor municipale.