Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ambasada SUA la Chișinău oferă granturi de până la 200 de mii de dolari, pentru proiecte de salvgardare a patrimoniului cultural

Ambasada SUA la Chișinău oferă granturi de până la 200 de mii de dolari, pentru proiecte de salvgardare a patrimoniului cultural

   
30.11.2016   2584 Accesări  

Fondul Ambasadorilor pentru Conservarea Culturală oferă granturi pentru următoarele categorii: monumente de cultură - edificii istorice şi situri arheologice; obiecte culturale și colecții - obiecte arheologice şi etnografice, picturi, sculpturi, manuscrise etc.; forme de expresie culturală tradițională - muzică tradiţională, limbi indigene, meşteşuguri.

Proiectele urmează a fi depuse în limba engleză, la Ambasada SUA din Chișinău, până la data de 20 ianuarie 2017, ora 17.30, iar câștigătorii vor fi anunțați deja în vara anului 2017.

Fondul Ambasadorilor a fost întemeiat de Congresul SUA în 2001, cu scopul de a ajută ţările eligibile din toată lumea la salvgardarea propriului patrimoniu cultural şi să demonstreze respectul SUA pentru varietatea de culturi din toată lumea. Anul trecut mărimea granturilor a variat între $21,400 şi $140,000.

Informații suplimentare găsiți în fișierul de mai jos.

Priorităţile de Finanţare Pentru Competiţia 2017