Prima   -  Presa   -  Noutăți - A avut loc prima ședință a comitetului de coordonare a UIG „Dunărea Unește”

A avut loc prima ședință a comitetului de coordonare a UIG „Dunărea Unește”

   
17.11.2016   1051 Accesări  

În data de 17 noiembrie curent, a avut loc prima ședință a Comitetului de Coordonare a Unității de implementare a Grantului acordat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare. În cadrul ședinței au fost prezentate rapoartele de implementare a proiectului „Dunărea unește", și anume:

  • acțiunile îndeplinite și planificate în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), obiective și beneficiari;
  • acțiunile îndeplinite și planificate în cadrul programelor transfrontaliere eligibile pentru Republica Moldova;
  • rezultatele primului Raport de Audit (perioada 1 februarie 2015 - 31 iulie 2016).

Proiectul are două componente principale: promovarea Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării și promovarea programelor transfrontaliere și transnaționale în Republica Moldova.

Prezent la ședință, Coordonatorul național  SUERD, Anatol Usatîi a menționat că " la această etapă este foarte important să fie organizate periodic întâlniri, pentru a construi platforme funcționale de comunicare, astfel reprezentanții sectorului privat să fie informați și, totodată, să fie susținute parteneriatele de tip public-privat. Avem nevoie de platforme comune în aceste domenii, scopul lor este de a conecta autoritățile publice, sectorul privat, universitățile și societatea civilă".

În componența Comitetului de Coordonare a UIG „Dunărea Unește” intră reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor , Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Cancelaria de Stat și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA).

Menționăm că, în Republica Moldova, Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării este promovată la nivel național și regional, cu suportul financiar al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.

sursa: http://dunarea.md/news/details/56