Prima   -  Presa   -  Noutăți - Specificul programelor transfrontaliere si sfaturi de urmat înainte de a începe a scrie o propunere de proiect

Specificul programelor transfrontaliere si sfaturi de urmat înainte de a începe a scrie o propunere de proiect

   
07.11.2016   1141 Accesări  

Ciclul_managementului_de_proiect_transfrontalier.pdf

În curând vor fi lansate apelurile de propuneri de proiecte pentru programele CTF, eligibile pentru Republica Moldova (Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 și Programul Transnațional Dunărea 2014-2020).

Înainte de a depune cererea, organizațiile care doresc să beneficieze de finanțare din partea UE ar trebui să identifice programul și organismul care o gestionează. Serviciile și agențiile Comisiei Europene, precum și autoritățile de management regionale și naționale publică periodic informații privind posibilitățile de finanțare pe care le oferă. 
Totodată, pentru a îmbunătăți calitatea proiectelor transfrontaliere, APL de nivelele I și II din Regiunea de Dezvoltare Sud și alte instituții declarate eligibile trebuie să cunoască specificul programelor transfrontaliere si să ia în considerație recomandările experților înainte de a începe a scrie o propunere de proiect.
În ajutorul instituțiilor care vor să aplice cu propuneri de proiecte la programele transfrontaliere vine cu recomandări practice Angela Cașcaval, director regional AVENSA SRL.

Ciclul Managementului de Proiect Transfrontalier