Prima   -  Presa   -  Noutăți - Autoritățile publice locale din Regiunea de Dezvoltare Sud, informate despre oportunitățile de finanțare în cadrul noilor programe transfrontaliere

Autoritățile publice locale din Regiunea de Dezvoltare Sud, informate despre oportunitățile de finanțare în cadrul noilor programe transfrontaliere

   
02.11.2016   506 Accesări  

Numeroși reprezentanți ai autorităților publice locale din Regiunea de Dezvoltare Sud, dar și specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Sud au participat, recent, la seminarul de instruire privind managementul ciclului de proiecte transfrontalieredesfășurat în orașul Cimișlia, în incinta Restaurantului "Moldova".

Evenimentul a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Austriacă în Republica Moldova în cooperare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și a avut drept scop să furnizeze informații practice cu privire la oportunitățile de finanțare în cadrul noilor programe transfrontaliere.

Astfel organizatorii speră să îmbunătățească calitatea proiectelor transfrontaliere dezvoltate de beneficiarii din Republica Moldova.

Totodată, se cere a fi menționat faptul că sesiunea de instruire a fost desfășurată în contextul lansării, în timpul apropiat, a apelurilor de propuneri de proiecte pentru programele CTF, eligibile pentru Republica Moldova (Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 și Programul Transnațional Dunărea 2014-2020).

În cadrul seminarului, de către reprezentanții unei companii din grupul de companii „AVENSA", care oferă asistență în domeniul elaborării și implementării proiectelor, inclusiv a celor transfrontaliere, au fost prezentate, la nivel general, programele de cooperare transfrontalieră 2014-2020, moderatorii oferind participanților unele exemple de proiecte transfrontaliere de succes, implementate în perioada de finanțare 2007-2013.

 

În cadrul aceleiași instruiri participanții au avut oportunitatea să învețe cum să dezvolte un proiect transfrontalier, să elaboreze arborele problemei, matricea cadrului logic, cererea de finanțare și bugetul acestuia. În acest sens au fost desfășurate o serie de exerciții practice care au inițiat participanții în elaborarea proiectelor de acest tip.