Prima   -  Presa   -  Noutăți - Înalți Consilieri ai Uniunii Europene întruniți în Regiunea de Dezvoltare Sud, în scopul consolidării eforturilor în dezvoltarea regională

Înalți Consilieri ai Uniunii Europene întruniți în Regiunea de Dezvoltare Sud, în scopul consolidării eforturilor în dezvoltarea regională

   
29.09.2016   713 Accesări  

28.09.2016/Regiunea de Dezvoltare Sud/orașul Cimișlia

Agenția de Dezvoltare Regională Sud, sub egida  Ministerului  Dezvoltării  Regionale și Construcțiilor, a organizat  o reuniune a Înalților Consilieri UE în domeniile aferente dezvoltării regionale. În acest context, o delegație a UE,  condusă de Matija Derk, înalt Consilier UE în cadrul Ministerului  Dezvoltării  Regionale și Construcțiilor, s-a familiarizat cu politica de dezvoltare regională   prin exemplul de activitate al ADR Sud.

  Din delegație au mai făcut parte:

- Renata Vitez - înalt Consilier UE în cadrul Ministerului Economiei;

- Bernard Chantemesse - înalt Consilier UE în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor;

- Alexandru Sandulescu - înalt Consilier UE în cadrul Ministerului  Economiei, în domeniul eficienței energetice;

- Snezhana Blagoeva - înalt Consilier UE în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare;

- Svetlana Zhekova - înalt Consilier UE în cadrul Ministerului  Mediului.

                  

În cadrul ședinței, înalții oaspeți au fost informați de către Directorul ADR Sud, dna Maria Culeșov, despre profilul Regiunii de Dezvoltare Sud, rolul CRD și ADR în implementarea politicii de dezvoltare regională în RDS.

Cu o prezentare detaliată despre Strategia de Dezvoltare Regională Sud și implementarea ei a venit dna Tatiana Aramă,  șef  Secție Planificare Strategică și Programare,  iar despre practicile de implementare a proiectelor de dezvoltare regională în perioada 2011-2016, a informat șeful Secției Management Proiecte, dl Eugen Lupașcu.

 A doua parte a zilei a continuat cu o sesiune de întrebări - răspunsuri pentru  fiecare domeniu reprezentat de înalții Consilieri ai UE. De asemenea, discuțiile s-au axat pe identificarea posibilităților de sinergizare a fondurilor naționale, în scopul dezvoltării regionale. Delegații UE s-au arătat interesați de modalitățile de accesare a FNDR, de modalitatea de implementare de către ADR Sud  a  proiectelor pe diverse domenii (AAC, EE, MDS, DRL), precum și capacitățile instituționale ale ADR Sud.

În rezultatul vizitei, Consilierii UE au declarat că vor contribui la consolidarea  eforturilor  tuturor  instituțiilor pe care le  reprezintă, în vederea  implementării cu succes a politicii de dezvoltare regională în RDS.