Prima   -  Presa   -  Noutăți - Comisia de evaluare a cererilor complete de finanțare verifică conținutul dosarelor de proiecte depuse la ADR Sud

Comisia de evaluare a cererilor complete de finanțare verifică conținutul dosarelor de proiecte depuse la ADR Sud

   
06.09.2016   1045 Accesări  

Astăzi, la sediul ADR Sud, în orașul Cimișlia, are loc ședința Comisiei administrative de evaluare a cererilor complete de finanțare. Membrii Comisiei de evaluare s-au întrunit pentru a desigila pachetele depuse de APL I și II din Regiunea Sud în cadrul Concursului Propunerilor de Proiecte finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională în perioada 2017-2020 și a evalua din punct de vedere administrativ toate dosarele de proiecte care includ cererile de finanțare, documentația tehnică, avizele ecologice și alte documente anexate, conform prevederilor concursului, la cerere.

Evaluarea dosarelor are loc pe fiecare domeniu de intervenție în parte. Membrii comisiei bifează prezența sau lipsa, în fiecare dosar depus la ADR Sud, a documentației din necesarul solicitat anterior.

Ulterior, proiectele vor fi transmise spre evaluare experților din cadrul comisiei interministeriale, aceasta pronunțându-se în final asupra calității cererilor de finanțare și identificării celor mai viabile proiecte de dezvoltare regională care să poată fi incluse de Comisia Națională de Coordonare a Dezvoltării Regionale  în Documentul Unic de Program.

Precizăm că, din totalul de 84 de note conceptuale depuse în cadrul  etapei întâi a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, în Regiunea de Dezvoltare Sud, și admise în etapa a II-a, la sediul ADR Sud au fost depuse de către APL I și II din Regiunea de Dezvoltare Sud 44 cereri complete de finanțare plus documentația de suport necesară.

Anterior,  aplicanții au fost informați și consultați de către specialiștii ADR Sud privind modalitatea completării corecte a cererii de finanțare, anexelor acesteia și procedura de depunere a cererii complete de finanțare, conform instrucțiunii pentru utilizatori și în termenul stabilit.