Prima   -  Presa   -  Noutăți - Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a decis: 149 milioane de lei vor fi redistribuite pentru 19 proiecte implementate în regiunile de dezvoltare Nord, Centru, Sud și Găgăuzia

Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a decis: 149 milioane de lei vor fi redistribuite pentru 19 proiecte implementate în regiunile de dezvoltare Nord, Centru, Sud și Găgăuzia

   
02.09.2016   774 Accesări  

Astăzi, 2 septembrie, a fost convocată ședința Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR). Întrunirea a fost condusă de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

În ordinea de zi a ședinței au fost incluse 6 chestiuni:

  • Cu privire la desemnarea secretarului Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale.
  • Cu privire la audierea raportului privind realizarea SNDR pentru semestrul I al anului 2016.
  • Cu privire la repartizarea surselor financiare ale FNDR, schema de încadrare a ADR și cheltuielile operaționale ale ADR pentru 2016.
  • Cu privire la aprobarea Regulamentului privind selectarea prin concurs a reprezentantului societății civile în calitate de membru al CNCDR.
  • Cu privire la nota informativă privind derularea Concursului propunerilor de proiecte și aprobarea modificărilor în Instrucțiunea utilizatorului.
  • Mecanismul finanțării proiectelor de dezvoltare regionala din sursele UE.

Astfel, în cadrul întrunirii s-a decis, ca urmare a reducerii în anul 2016 a alocațiilor în FNDR cu 50 mln, suma disponibilă de 149 mln lei să fie redistribuită  pentru 19 proiecte implementate în regiunile de dezvoltare Nord, Centru, Sud și Găgăuzia. Aceste proiecte sunt implementate în patru domenii, și anume: construcția de drumuri, aprovizionarea cu apă potabilă și canalizare a localităților rurale, colectarea deșeurilor solide sau sporirea atractivității turistice.

Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre rezultatele preliminare ale concursului de proiecte lansate în anul curent de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. La etapa a doua au fost depuse 147 cereri complete de finanțare, în sumă totala de circa 3 846 138,21 mii lei. Iar în următoarea etapa vor fi deja stabilite proiectele care vor fi propuse spre aprobare de finanțare.