Prima   -  Presa   -  Noutăți - Autoritățile publice locale din Regiunea Sud au făcut coadă pentru a reuși să depună, în termen, cererile de finanțare

Autoritățile publice locale din Regiunea Sud au făcut coadă pentru a reuși să depună, în termen, cererile de finanțare

   
22.08.2016   1117 Accesări  

Pe ultima sută de metri, astăzi, 22 august 2016, la ADR Sud are loc depunerea cererilor complete de finanțare în cadrul etapei a II-a a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020. 

Dis-de-dimineață, primari ai localităților din zona de sud și numeroși responsabili din cadrul Consiliilor raionale au făcut coadă la ușa biroului secției management proiecte a ADR Sud pentru a depune cererile complete de finanțare a proiectelor depuse în cadrul primei etape a concursului și documentația de suport necesară.

Printre primii aplicanți care au respectat procedura și s-au prezentat personal la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud  pentru a depune cererile complete de finanțare s-au numărat Consiliul Raional Cantemir, solicitând finanțare pentru proiectul "Construcția drumului Acui-Dimitrova, etapa a II-a" și Primăria Feștelița din raionul Ștefan Vodă, care speră să obțină finanțare pentru Construcția drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos și asigurarea conexiunii cu drumul national R30- Chișinău-Căușeni- Frontieră cu Ucraina.

Până în ultima zi au lucrat asupra documentației de proiect și autoritățile publice locale din localitățile Filipeni și Tomai, raionul Leova. Astfel încât primarii localităților respective au putut fi văzuți tot astăzi la sediul ADR .

În timp ce Primăria Tomai intenționează să obțină bani din FNDR pentru Aprovizionarea cu apă potabilă a localităților Sârma-Tochile-Răducani-Tomai, administrația publică locală a satului Filipeni își propune să soluționeze aceeași problemă în parteneriat cu satele Romanovca, Cupcui și orașul Iargara. Totodată, autoritatea publică locală din aceeași localitate solicită finanțare pentru construcția în comunitățile respective, inclusive în satul Hănăsenii Noi, a unui sistem de canalizare.

Consiliul Raional Cahul a decis să exploreze în cadrul actualului Concurs de selectare a proiectelor de dezvoltare regional două domenii de intervenție - managementul deșeurilor solide, cu o pondere de 20 la sută din suma totală a alocărilor aprobate pentru finanțare, și dezvoltarea infrastructurii de afaceri pentru care din FNDR se preconizează 12%. Autoritățile publice ale raionului Cahul intenționează să creeze la nivelul unității teritorial-administrative un Sistem de management integrat al deșeurilor și să asigure o dezvoltare durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională, a declarant Tudor Crețu, specialist superior al Direcției gospodărire comunală, drumuri și atragerea investițiilor din cadrul Consiliului Raional Cahul.